Odd Thomas

Koontz, Dean

| 2003

Flag from sv

227


"De döda pratar inte. Jag vet inte varför." Men de försöker kommunicera, och OddThomas, kock på en snabbmatsrestaurang i en liten stad mitt i öknen är deras motvillige förtrogne. Kanske är det en gåva, kanske en förbannelse, men Odd försöker göra vad han kanför de tysta själar som söker upp honom. Ibland vill de skipa rättvisa, och Odds tips till stadens polischef kan ibland lösa ett brott, och då och då förhindra ett. Men den här gången är det annorlunda. En mystisk man kommer till staden med en glupande aptit, ett arkivskåp sprängfyllt med information om världens värsta mördare, och ett följe av hyenaaktiga skuggor. Vem mannen är och vad han vill kan inte ens Odds bortgångna informatörer berätta för honom. Den mest illavarslande ledtråden är en sida riven ur en kalender med datumet 15 augusti. Idag är det den 14:e. Om tjugofyra timmar kommer staden att vakna till en dag präglad...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2019-10-29

Betyg

Fantastiskt medryckande med en kombination av lätt ton och tunga ämnen. Spännande karaktärer, en maffig historia som utspelar sig under ca två dagar samt behandling av många olika sorters sorg. Jag har även sett och fastnat för filmen.

Betyg

3,5. Bra men inte riktigt en fyra...

amanda hildur

2015-07-31

Betyg

Jag fick tips om den här boken när jag läste Dexter - tydligen skulle denna vara både bättre och obehagligare.

Mycket riktigt. Jag gillade Odd Thomas otroligt mycket mer än jag gillade "Darkly Dreaming Dexter". Kanske för att Odd går att relatera till, och sympatisera med, på ett sätt som är omöjligt för Dexter. Kanske för att Dexter nog beskrivs som aningen mer skadad än Odd. Eller så beror det helt enkelt på att det här, för mig, är en så otrolig mycket bättre historia.

Dels finns det så många vackra relationer. Så många normativt sorgliga livsöden som vävs ihop till något oförglömligt. Dels bjuder den på så mycket tårar. Den här berättelsen är helt enastående, och inte som Dexter - alls. Till fördel för båda bokserierna.

Izabela Horn

2014-09-11

Betyg

Jag gillar Dean Koontz böcker, Odd Thomas är inte hans bästa bok men tillräckligt bra att jag ska läsa fortsättning på serien om Odd.

E

Elli H

2014-07-07

Betyg

Helt okej tidsfördriv

Jasmina <3

2014-05-15

Betyg

Denna bok var helt okej

A

Anna Jensen

2014-05-13

Betyg

Så grymt bra! K skriver på ett humoristiskt sätt samtidigt som det ärspännande och lite läskigt. I love it! Boken är verkligen klockren från början till slut.

Karin Norlander

2011-11-10

Betyg

Eftersom boken har en lång startstäcka så kommer slutet väldigt hastigt. Om inte slutet hade varit så pass oväntat så hade det bara blivit en tvåa.

Liam Olsson

2011-10-23

Betyg

Böckerna om Odd är helt klart Koontz bästa! Odd är den vanliga killen med den ovanliga förmågan som gör sitt bästa för att rädda världen. Spännande och hjärtevärmande!

Emma Hortlund

2011-08-01

Betyg

Odd Thomas är den första boken i en serie om killen med samma namn. Odd kan se döda människor och hjälpa dem att få fast sin mördare. Han kan också, som i den här boken, se skugglika figurer som varslar om att något hemskt kommer att hända.

Odd är säker på att staden där han bor kommer att drabbas av en större katastrof, men han vet inte var eller av vem. Under ett och ett halvt dygn får man följa Odd och hans försök att förhindra katastrofen och rädda så många liv som möjligt.

Historien går fort fram och är lättsamt skriven.

Sofia Åkerberg

2009-06-18

Betyg

Jag brukar verkligen gilla berättelser om det övernaturliga, oavsett om det gäller böcker, TV-serier eller filmer men det här var ett stolpskott. Lite förvånande med tanke på hur populära, inte bara denna bok, utan hela serien tycks vara. Stilen är alldeles för pratig, själva mysterie-plotten var för konstruerad och alla alluderingar till klassisk americana (dinern, köpcentret, bowlinghallen, etc) blev för forcerat -- Koontz har verkligen pressat ned sin berättelse i den helylliga småstaden.