Och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla

Nesser, Håkan

| 2002

En efter en hade de försvunnit, innevånarna i det Lundbomska huset. I början av sommaren hade det bott fyra människor och en hund därinne, och allting hade verkat normalt, mer eller mindre. Och så, på bara ett halvår: Kalevi Oskari Kekkonen, kolerisk urmakare och schackspelare. Utburen med fötterna först. Signhild Kristina Kekkonen-Bolego, dottern. Flyttad till okänd ort av okänd anledning. Poeten Olsson och O Sole Mio. Borta hela hösten, men nu återkomna för att ta med sig änkan Ester Bolego och lilla Maria& Sommaren 1967. Kärlekens sommar – men inte enbart kärlekens. Gåtfulla och skrämmande saker händer på Närkeslätten, i Världens mitt. Och förklaringen låter vänta på sig – i trettifem år. Håkan...

Blommiga Barbro

2024-03-26

Pendlar mellan en 3:a och en 4:a för mig.
Jag tycker det är en fin och realistisk uppväxtskildring med sjuttonåriga Mauritz som precis som Nesser och jag själv tillhör samma generation, så här blev det en hel del nostalgikänslor. Spänningsintrigen är sådär däremot. Till och från kan jag tycka att den drar ner en annars ganska så engagerande roman något.
De kvinnliga karaktärerna är dessutom ganska så platt beskrivna, vilket är aningen irriterande.
Men på det stora hela är det här ändå en bra och mysig roman!
Slutbetyg, en stark 3:a!

fuat dogan

2019-06-13

Marc Moore

2014-09-24

Alltid trevligt att läsa en Nesser även om just denna historien inte riktigt engagerade mig lika mycket som dom brukar.

emilia bornestav

2014-01-26

Hade fått en femma om den inte varit så segstartad.

Emma Griph

2013-10-22

Maritha .

2013-09-20

Mysig "halvdeckare" med ett skönt språkbruk. Stark fyra.

Mats Sigfridsson

2012-11-20

Nesser är alltid bra så även denna gång. Detta alster tillhör dock inte hans allra bästa. Stark 3:a.

L

Lars Hindgren

2011-11-21

Lyssnade på den son ljudbok och jag hade stort utbyte av att lyssna på när Nesser läste sin egen bok. Klart av kopplande

Mary G

2011-08-17

Nesser har ett sällsamt språk och en fin berättarröst. Så även i denna bok.

Karin Stenman

2010-08-29

Lyssnade på ljudboken och det var jättekul att höra om mina hemtrakter.

Ted Doe

2009-04-26

Jag tyckte den var helt ok, den gick ner så att säga.