Och himlens vida väv

Hearn, Lian

| 2007

Flag from sv

302


"Sagan om klanen Otori" av Lian Hearn har sålt i flera hundra tusen exemplar i Sverige. Recensenter och läsare har varit eniga i sina lovord. Trilogin "Över näktergalens golv", "På kudde av gräs", och "Under lysande måne" följdes under 2006 upp av en fjärde del "Vid hägerns skarpa skri" som var en så kallad sequel som utspelade sig 15 år efter trilogins slut.    "Och himlens vida väv" är en så kallad prequel - en roman som behandlar upprinnelsen till trilogin, dvs allt det som ledde fram till att Lord Shigeru fann Takeo i den lilla bergsbyn. Här får vi bland annat veta vad som hände när Otoris förlorade slaget vid Sheagehara och Lord Shigerus stora personliga förluster av sin far och bror. Alla trådar knyts ihop och sammanhangen blir klara och tydliga - de kommer att bilda en helhet. Lian Hearn, som är en pseudonym, heter egentligen Gillian Rubinstein och är från Australien....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mathias Olofsson

2012-10-14

Betyg

Bästa boken i hela serien:)

Dejan Trajkovski

2011-06-07

Betyg

Pseudonymen Lian kan verkligen väva en fantastisk setting i en variant av gamla japan. Intressanta karaktärer med spännande handling och trovärdig händelseutveckling gjorde att jag slukade denna och följande böcker.

Mia Dahlstrand

2010-06-14

Betyg

2010-06-05 Åh, trist att serien är slut! Är väldigt sugen på att läsa dem från början igen nu när man vet hur allt hänger ihop. Och dessutom kan man läsa i lite lugnare tempo... Älskar den här serien!