Och fjättra Lilith i kedjor

Schwarz, Åsa

| 2005

Flag from sv

85


Stockholm. Två mord, ett i nutid och ett för 160 år sedan. Hur är de egentligen sammankopplade? Lena har just flyttat in i sin nya lägenhet på Södermalm i Stockholm när hon under en av golvplankorna hittar en gammal dagbok. Dagboken visar sig ha tillhört Anna, som på 1840-talet mördades under mystiska omständigheter. Samtidigt försnillar en hacker 35 miljoner kronor från ett framgångsrikt IT-företag. Konsulten Martina får i uppdrag att ta reda på var pengarna hamnat. Dagen därpå hittas en av företagets anställda mördad med två underliga märken på halsen, och polisen kopplas in för att utreda mordet. Den gemensamma nämnaren för de båda mordgåtorna är Lilith, vars namn verkar dyka upp på ställen där man minst anar det. Vem är denna mytomspunna figur och vad har hon med morden att göra? I sin debutroman väver Åsa Schwarz samman dessa berättelser till en nervkittlande och fascinerande...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

+: Bra story, intressanta karaktärer och ett bra flyt. Inte överdrivet komplicerad utan lite lagom lättläst. Ett extra + också för att det finns uppföljare.

-: Inte mycket alls men om jag måste leta nåt negativt så blir det nog hon hoppade lite för fort mellan karaktärerna ibland men det är inte så mycket som stör egentligen.

Omläsningvärde: Jag tror att i alla fall jag skulle vilja läsa om den igen för att verkligen kunna uppskatta alla små detaljer och nu då man läst den spännande upplösningen så ser man alla små ledtrådar författaren placerat ut och det är alltid intressant.

!: En kul grej, ni ser ju hur bokomslaget ser ut och det verkar väl inte vara så speciellt men faktum är att kvinnan på omslagets hår lyser i mörkret.

Boktanten

2012-02-18

Betyg

En väldigt annorlunda bok som är klart läsvärd. Åsa väver ihop de olika händelserna på ett mycket bra sätt, helt plötsligt är det bara en historia. Gott om ställen att lägga ifrån sig boken, även om det inte blir så utan istället hinner man läsa ett avsnitt till. Jag gillar blandningen av det historiska och det ockulta. Beträffande IT-delarna vet jag inte om de stämmer överrens med verkligheten, men för mig är det good enough.

T

Therese Simar

2012-01-29

Betyg

Lite annorlunda bok! Mkt info om bibliska skrifter om Lilith och satan, spännande ibland, men tyvärr lite för mkt IT för min smak, dator termer som är obegripliga! Men Åsa skriver på ett lättläst och detaljrikt sätt som gör boken läsvärd:)

Nina Ljung

2011-10-18

Betyg

Plus plus plus plus!!! Hittade den här på en bokrea och tyckte den verkade spännande. Och japp, så var det... Sträckläste den tills ögonen glödde röda. En riktigt bra bok! Och man får sig en tankeställande var gäller vår egen Stora bok. :) Läs den nu!!

Helena Nilsson

2010-07-31

Betyg

Den här tyckte jag var tråkig. Hade förväntat mig mera spökerier.

Marianne Skoglund

2009-07-07

Betyg

Trodde att det skulle vara en skräckroman, men det är, tycker jag, en högst medelmåttig thriller med ockulta inslag. Tyvärr.