Obehöriga äga ej tillträde

Klang, Cecilia

| 2024

Flag from sv

7


Det är oroligt i Forshammar. En bil har brunnit i centrum och invånarna spekulerar om vem eller vilka som ligger bakom. I svetsaren Magnus Aronssons huvud är det också oroligt. En fråga från dottern Amanda, ställd under nyårsnattens sista timme, påminner honom om den dödsolycka han orsakade för trettiofem år sedan och nu börjar minnena jaga honom.Samtidigt har Forshammarverkets nya platschef Sara Johansson högtflygande planer. Genom att ta in praktikanter, unga människor som hamnat snett, är hon övertygad om att både fabriken, arbetarna och hela samhället kommer att utvecklas. Magnus tror inte på Saras idéer och när sextonåriga Juni motvilligt blir hans ansvar funderar han att på att säga upp sig.Obehöriga äga ej tillträde är den tredje och avslutande delen i serien om Forshammar och den fristående fortsättningen på Kan innehålla spår av Tommy Roos och I södra Norrland väntas...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Obehöriga äga ej tillträde, är den tredje och sista delen i Forshammar-serien. Dom två första böckerna heter Kan innehålla spår av Tommy Roos och I södra Norrland väntas regn. Böckerna kan läsas fristående från varandra, men jag tror att dom absolut vinner på att man läser alla tre och i rätt ordning. Jag har nu läst alla tre böckerna, och tyckt mycket om dom allihopa. Dom är välskrivna, lättlästa, varma, berörande, roliga, och läsvärda. Så jag kan absolut rekommendera bokserien. Jag lyssnade på boken, som var bra inläst av Marie Richardson.

Betyg

Denna UNDERBARA bok var otroligt svår att lägga ifrån sig och samtidigt ville jag inte att den skulle ta slut. ”Obehöriga äga ej tillträde” är den tredje och sista delen om den lilla bruksorten Forshammar. En ort med fantastiska karaktärer som jag har kommit att tycka så mycket om. Vad kan jag skriva som gör den här boken rättvisa? Som verkligen beskriver min upplevelse av Cecilias bok.

Jag tycker väldigt mycket om hur Cecilia
berättar en historia. ”Obehöriga äga ej tillträde” är en historia som handlar om det vardagliga, vanliga människor med vanliga problem. Det är en berättelse om livsval och hemligheter, om att växa upp i en liten ort och få en stämpel på sig. Boken handlar också om att hitta sig själv och visa att man kanske inte är som alla andra tror att man är. Att man är sin egen person.

Det är en roman om livet som det är mest, både de små sakerna och de stora. Allt som betyder något.

Det är mycket känslor i boken: sorg, humor, värme och kärlek. Älskar att läsa om karaktärernas relationer, deras tankar och funderingar. Språket är rappt och väldigt träffande med underbara repliker och formuleringar. Jag skrattar högt, jag svär och blir berörd. Jag vill diskutera och läsa högt ur boken för alla runt omkring. För så bra är det här. Cecilia har gjort det igen, skrivit en läspärla och bladvändare. En sådan där bok som bara har en självklar plats i bokhyllan. En sådan där bok som förtjänar att hyllas och pratas om! Underbar, fantastisk. Läs! Bara läs!