
I den vitrappade disponentvillan på ön Oaxen i Stockholms skärgård lagas mat av mästarklass. Hit kom krögarparet Magnus Ek och Agneta Green mest av en slump 1994, men har sedan dess assimilerat sig med ön och dess historia. Boken om Oaxen Skärgårskrog försöker fånga dofterna, smakerna och de visuella intrycken från såväl maten som ön. Det är en kokbok som rymmer recept med skärgårdsråvarorna abborre, gädda, gös, lax, piggvar och lamm, samt ett antal förrätter, desserter, buljonger, oljor m.m. Till varje rätt bidrar Agneta Green med väl genomtänkta vinråd.
Visa mer
Recensioner
Betyg
Vacker lyxig kokbok från skaparna av Oaxens skärgårdskrog som strax lägger ned för gott för att Magnus och Agneta behöver nya utmaningar.
Innehåller väldigt bra inspiration för ff a fiskrätter! Man kan lära sig mycket om smakkombinationer från Magnus. Dessutom fina bilder och småhistorik från karga kalkön Oaxen, men där är jag partisk eftersom delar av min familj bodde ett tag på denna konstiga ö.