
Utsedd till Sveriges bästa kokbok 2008 av Gourmand World Cookbook Awards. Oaxens skärgårdskrog, som drivs av Agneta Green och Magnus Ek, är Sveriges mest prisade restaurang. Nu presenterar de sitt smakrika julbord i bokform. Oaxens julbord bygger på det traditionella svenska julbordet med klassisk och rejäl mat. Recepten utgår ifrån ett ekologiskt perspektiv och utnyttjar säsongens och den närliggande naturens råvaror. Magnus Ek har utifrån denna gedigna grund utvunnit de ultimata smakkombinationerna ur maten med sina kunskaper om matens kemi. Recepten inkluderar åtta sorters inlagd sill, gravad, inkokt och rökt lax, köttbullar, prinskorv, senapsgriljerad skinka, dopp i grytan och inte minst alla de godsaker man ser fram emot att äta när julmiddagen är över. Utöver de rätter vi alla kommit att associera med julen finns också Oaxens egenkomponerade julspecialiteter som ingefärskryddad...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok