När sista strofen klingat ut

"Massor av god mat, stilfull spänning och ylande isvindar - med Cedervall kurar man gärna skymning i januarinatten." FeminaDet lackar mot jul i Mullvalds socken. Anki och barnbarnet Maja är i full gång med förberedelserna inför familjeinvasionen från fastlandet. Ankis parhäst Tryggve har däremot riktat in sig på en lugn och skön julhelg tillsammans med rottweilern Putte. Helt oannonserat dyker så Tomas och Nils upp, ett par som Anki och Tryggve lärt känna på en resa till Italien. Paret ska semestra på Gotland över jul och Tomas har bestämt sig för att lösa mysteriet med vad som hände hans gammelmoster Dagny när hon på fyrtiotalet kom tillbaka till Gotland från ett liv som missionär i Afrika. Allt går dock inte bara sin gilla gång med bullbak, köttbulletrillning och gamla brev från Afrika. Maja har tonårsproblem som Anki har svårt att hantera och ju närmare Tomas kommer sanningen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Det här är den femte boken i serien om Anki och Tryggve, jag har läst de två första och hoppade nu till den femte delen och jag tror inte att det påverkade min läsning eller åsikt, jag tycker att det gick bra att hänga med ändå.
I den här boken är det vinter och julen nalkas runt hörnet. Ett oväntat besök dyker upp, Tomas och Nils som Anki och Tryggve lärde känna under en resa till Italien. De har kommit till Gotland för att ta reda på vad om hände Tomas gammelmoster Dagny under 50-talet då hon kom tillbaka till Gotland efter att varit missionär i Afrika.

För mig är det här en mysig, underhållande och lättläst feelgooddeckare där det hela tiden händer saker i boken - bra driv. Jag gillar Mariannes beskrivningar både på karaktärerna och miljöerna där man ofta får en titt in i stallet. Jag förstår att hennes böcker gillas de är mysiga, har en viss spänning, dåtid och nutid vävs ihop och aktuell vardagsproblematik beskrivs. Boken får dock bara en trea av mig då detta inte är min typ av genre på böcker men jag förstår verkligen bokseriens popularitet.

J

Betyg

Underhållande, spännande & gripande!

Betyg

Trevlig feelgood-deckare.

Bettan_bokprataren

2020-02-06

Betyg

När jag läser blir jag glad, och jag sitter ofta med ett leende på läpparna trots att det begås mord.
Författaren har ett sätt att beskriva platser och personer som gör att berättelsen känns trovärdig och att jag vill fortsätta läsa.
Det här är dock inte den bästa i den här serien men den är helt OK och som alltid vet man vad man får när man läser Mariannes böcker. En bladvändare lite mysighet, lite intriger och lite mord.
Du får en bladvändare. En finstämd feelgood deckare utan blodiga scener. En mysdeckare. https://bokprataren.blogspot.com/2020/02/nar-sista-strofen-klingat-ut-marianne.html

Minna Matson

2020-01-29

Betyg

Lättläst och vid det här laget välbekant. Det känns som att jag känner persongalleriet i Mullvads privat, som att jag själv bor där. Och det är ju ett bra betyg i sig, även om själva intrigen i just denna del av serien inte nådde några höjdpunkter.