När du inte finns

Olofsson, Emma

| 2021

En restaurang i centrala Karlshamn sprängs mitt under lunchruschen. Ett försvunnet barn. En film på Youtube där en pojke tar livet av sig. När det går upp för Matias och hans kollegor att händelserna hänger ihop förvandlas utredningen till en kamp mot klockan. När du inte finns är den fristående fortsättningen på spänningsromanen Vita rosor (2020). *

Anna Piippolainen

2023-10-05

Jag gillade första delen Vita rosor, just för upplägget av hur polisarbete och utredningen cirkulerar kring bröderna Hernández, med polisen Matias i centrum. Verklighetstrogna miljö- och personbeskrivningar.
Mörkt och stundvis sjukt obehaglig story om människors utsatthet i samhället och hur andra tar friheten att utnyttja det. Skrämmande vilka vidriga människor det finns.
Många turer och vändningar.
Spänningen bibehålls när klockan tickar i rasande fart.
Riktigt bra uppläst av Maria Lyckow i förhöjd hastighet.

senior reporter

2021-09-23

mycket bra bok. gillar den bra

R

Rosita Söderström

2021-07-26

En restaurang sprängs, en pojke försvinner – flera … barn. Mer avslöjar jag inte. Vill ej spoila för mycket.

Återigen fascineras jag av vilken mångskiftande kreativitet författarinnan besitter med att finna på alla dessa förfärliga brott. Jag förfasas av dem alla, likväl som jag njuter av miljöskildringarna – som sätter fart på alla sinnena – och den familjära stämningen i många av relationerna.

Jag skulle vilja säga att När du inte finns, inte bara är en spänningsroman i deckargenren nervkittlande. Här gestaltas även starka relationsband och psykisk ohälsa på ett skrämmande verklighetstroget vis.

Nu får du absolut inte sluta att skriva om bröderna Hernández, Emma. Älskar att emellanåt få ta del av deras oerhört starka syskonband. Utan den gestaltningen skulle det varit en alltför brutal roman för mig att stanna kvar i. Det blir väl ett återseénde av bröderna?

För dig som ännu inte läst/lyssnat till debuten, Vita rosor, rekommenderar jag dig att starta med den före När du inte finns. Eftersom det där i dyker upp flera spoilers, från den första, som möjligen kan sätta myror i huvudet.

När du inte finns är en fartfylld och fängslande spänningsroman med starka känslor och skräckfyllda scener. Lyssnade oavbrutet de 5 sista timmarna, tillsammans med bokmärkestillverkning.

Sist men inte minst, Maria Lyckow gör en fantastiskt levande uppläsning!

🌹WoW vilken Spännande Bladvändare vilken härlig Deckare.
Den är fartfylld & fängslande Jag satt som i ett järngrepp hela boken igenom
Jag kunde inte sluta läsa
Jag vill bara läsa mer av denna författare
Hon skriver helt underbart😁
💜💜💜💜💜 av 5st🌹