När allt är över

"När allt är över är en gripande, rejält spännande och härligt välskriven kriminalroman." - Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet"En trovärdig och skarp kriminalroman som utmanar gamla stereotyper." - BTJJennifer har flytt från sin våldsamma exman och lever gömd med dottern Alice. En morgon hittas Alice ensam i sovrummet. I lägenheten finns blodspår men Jennifer är spårlöst försvunnen. Exmaken verkar ha lyckats med det han så länge hotat Jennifer med, att döda henne och röja undan kroppen.Åklagaren Richard Bielke och hans assistent Olivia Oldenheim leder utredningen och i början ligger all fokus på exmaken. Men när bevisen inte håller tillräcklig tyngd, och Jennifers kropp inte hittas, väcks den svindlande insikten hos Olivia att förövaren kanske kommer slippa undan. Hon vägrar acceptera det, och kommer farligt nära gränsen för vad hon i lagens namn tillåts göra.När...

Mats Sigfridsson

2025-04-07

Betyg 3,5

Mats Sigfridsson

2025-04-07

Betyg 3,5

Monica Bäckelin

2024-09-08

Spännande, välskriven, och intressant huvudkaraktär. Slutet mindre bra, drog ner betyget till 3,5.

A

Anna Piippolainen

2024-08-20

En spännande intrig, med svåra val i högaktuella och viktiga ämnen.
Välutvecklade, unika karaktärer, insikt i en ny värld med en story som har flera twister. Den har ett enormt driv som ger känslan av att det är en kamp mot klockan.
Väldigt bra uppläsning av Maria Lyckow.

Karin .

2024-07-20

Gav upp först, men är glad att jag började om under semestern – bra!

Lollos bokhörna

2024-07-04

Men dra mig baklänges sååååå jäkla bra det här var! Helt klart en av årets bästa böcker! Jag har knappt kunnat sluta lyssna och boken har fått följa med överallt. För jag var bara TVUNGEN att få veta hur det skulle gå!!

Här har vi en ganska hemsk historia i botten. En historia om Jennifer som lever på flykt från sin fd man och lever med rädslan för att han ska döda henne och ta deras dotter. En dag verkar hennes ex man ha lyckats med det han har hotat med. För Jennifer är försvunnen och ingen kan hitta henne. Här kommer Olivia in i bilden, hon är åklagarassistent och ska tillsammans med åklagare Rickard Bielke leda utredningen och försöka ta reda på vad som hänt Jennifer.

Charlotta skildrar Jennifers rädsla så att man nästan kan ta på den och även jag kikar mig över axeln när jag lyssnar på boken. Hennes skildring av karaktärer och miljöer är väldigt, väldigt levande som att man är där mitt i handlingen.

Tycker om blandningen av de olika karaktärerna och att man får följa dem både på jobbet och privat. Olivia är en fantastisk karaktär och jag ser fram emot att få följa henne i fler böcker. För ”När allt är över” är första delen i Charlottas nya serie.

Fantastiskt bra, spännande, bra tempo och driv. Dessutom en rapp dialog med både humor, underfundigheter och allvar. Alltså, på riktigt GALET bra!!!

Britt-Marie Kullin

2024-01-15

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Som jag har förstått det, så är det här författaren Charlotte Al-Khalilis tredje bok, men det är den första boken som jag har läst av henne. Boken är den första delen i en planerad spänningsserie, med Olivia Oldenheim, som jobbar på åklagarmyndigheten och är rullstolsburen, i huvudrollen. Jag kommer nog att följa denna bokserie, för jag tyckte att den här boken var riktigt bra, och jag gillade den lite annorlunda huvudpersonen. Boken handlar om ett viktigt och aktuellt ämne, våld mot kvinnor, och var både spännande och inte helt förutsägbar. Kan absolut rekommendera boken. Jag lyssnade på boken, som var bra inläst av Maria Lyckow.