När allt går sönder

Spännande och lättläst!
När allt går sönder av Michaela Winglycke är en bok som verkligen fångar mig från första sidan. Jag gillar hur hon lyckas blanda spänning och mord med kärlek och julmys, det blir något mitt emellan mysdeckare och kriminalroman och den kombinationen fungerar så bra.

Språket är lättläst och flyter fint, samtidigt som det finns en nerv som gör att jag hela tiden vill läsa vidare. Jag tycker om att följa Emilia och Williams privata relationer vid sidan av själva utredningen, det ger en lagom mix mellan krim och vardagsliv. Det är just den balansen som gör serien så levande och trovärdig.

Hemligheter, familjerelationer och lögner vävs skickligt in i berättelsen, och jag känner att jag blir lika engagerad i karaktärernas känslor som i själva mordgåtan. Winglycke skriver med värme och närvaro, och det gör att jag som läsare blir berörd på flera plan.

Vimmerbymorden är en serie jag starkt kan rekommendera, och När allt går sönder är ännu ett bevis på hur bra Michaela Winglycke är på att skapa både spänning och känsla