Not without my daughter

Mahmoody, Betty

| 1989

Flag from en

1152


In August 1984, Michigan housewife Betty Mahmoody accompanied her husband to his native Iran for a two-week vacation. To her horror, she found herself and her four-year-old daughter, Mahtob, virtual prisoners of a man rededicated to his Shiite Moslem faith, in a land where women are near-slaves and Americans are despised. Their only hope for escape lay in a dangerous underground that would not take her child...Now the true story of this courageous woman and her breathtaking odyssey bursts upon the screen in the Pathe Entertainment production starring Academy Award-winner Sally Field Not Without My Daughter is a Literary Guild Alternate Selection.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Jenny Stenberg

2018-09-01

Betyg

Kanon bra bok samt mycket spännande, vill bara fortsätta läsa till slutet.

Betyg

Oerhört inspirerande att möta en stark kvinna i hennes kamp

B

Björn Belfrage

2018-03-12

Betyg

Spännande och lättläst bok om ett människoöde.

Magnus Johansson

2016-07-24

Betyg

Också för min del var det ett bra tag sen nu. Men historien etsar sig fast, med ett par scener fortfarande närvarande. Fängslande och ganska lättläst.

Glada Gunvor

2015-03-22

Betyg

Spännande bladvändare som man bara måste läsa.

Teresia Kjellgren

2013-08-21

Betyg

Det var visserligne hundra år sen jag läste den, och den svenska översättningen, men jag kommer aldrig glömma den! Läs den!

Mats T

2012-06-07

Betyg

Detta var en bra bok & med en bra verklighetsskildring
men jag tror inte att allt är riktigt sant

H

Heidi Sultan

2012-03-17

Betyg

Klassiker. Favorit.

Jenny Mefras

2011-09-12

Betyg

HELT UNDERBAR! Det går inte att sluta läsa den när man väl börjat, vilken kvinna! Jag har läst om den flera gånger under åren som gått, och den är alltid lika bra!

L

Lisa Rodebrand

2011-07-14

Betyg

Jag gjorde misstaget att börja läsa den här boken när jag skulle sova. På morgonkvisten hade jag läst ut den. Det gick bara inte att lägga den ifrån sig.

E

Ewa Rosenqvist

2011-07-10

Betyg

Gillade den här boken skarpt. Den var så spännande att det var väldigt svårt att lägga den åt sidan. Alla människor har det inte lika lugnt och präktigt som vi i Sverige. Rekommenderas!

Betyg

Inte utan min dotter var en av mina första "riktiga" böcker. Jag trodde att jag tagit mig vatten över huvudet som började med en på nästan 500 sidor men då jag börjat läsa gick den inte att sluta. Jag läste ut den på tre dagar och jag måste säga att det lätt är en av de bästa böckerna jag läst. Spännande men också läskigt att det finns kvinnor som genomgått och förmodligen fortfarande genomgår detta...

Karin .

2010-01-05

Betyg

Läste boken när den kom på svenska och var upprörd länge. Såg den på dvd för ett tag sedan och är fortfarande arg på fanatiker av alla de slag.

M

M W

2009-12-01

Betyg

Kommentera...

M

M W

2009-12-01

Betyg

Kommentera...

Gunvi Lundqvist

2009-11-21

Betyg

Läst den på svenska då den var nyutkommen, visst berör den. Efter denhär boken har det kommit så många liknande. Ofattbart att skillnaderna skall vara så stora i många av de muslimska länderna, särskilt tänker jag på kvinnorna, mot vad vi har det här i väst.
Huvudpersonerna hade ju bott i USA så man kan förstå att kvinnan inte kunde tro hur hennes man skulle förändras genom att komma till sitt hemland.

A

Annika Sjöström

2009-11-20

Betyg

läste på svenska

B

Berit Scott

2009-11-07

Betyg

Läste boken på svenska. Såg sen filmen, som då blev en besvikelse. Ofattbart att detta sker i dag, i vår värld.

Betyg

Jag har läst den svenska. Det är fruktansvärt att det finns kvinnor som tvingas uppleva detta. Mycket läsvärd.

L

Lillemor Carlsson

2009-09-14

Betyg

läste boken på svenska