Norma

Oksanen, Sofi

| 2016

Flag from sv

61


Normas hår är övernaturligt, det växer onormalt snabbt och påverkas av minsta skiftning i hennes humör. Detta är både till välsignelse och förbannelse. Norma och hennes mamma Anita har hela livet kämpat för att hålla det hemligt och skydda Norma från att betraktas som ett missfoster.Plötsligt dör Anita i något som kanske inte bara är en olycka och Norma blir ensam i världen.Foton och videoinspelningar i Anitas hem visar att hon visste mycket mer om det som drabbat hennes dotter än hon låtsats om.För att få veta vem som är ansvarig för mammans död börjar Norma arbeta på den frisersalong där Anita var anställd. Men precis som Norma har sina baktankar med att börja arbeta i salongen, har arbetsgivaren och överhuvudet i ägarfamiljen sina motiv för att dra in henne i härvan. Snärjd i ett nät av svek och paranoja kämpar Norma för sanningen och för sin frihet.Sofi Oksanens Norma...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2017-10-29

Betyg

Det är sällan som jag avslutar böcker i förtid som jag väl börjat med, vanan är att alltid avsluta böckerna oavsett vad jag tycker om självaste innehållet, men här slutar jag efter halva boken. Handlingen är så banal, språket pinsamt så det känns riktigt skönt att slippa den röriga handlingen. Är det verkligen den stora Sofi Oksanen som skrivit de utmärkta skildringarna från ett krigs och kommunism ockuperat Estland som ligger bakom denna banala bok? Noll stjärnor. Läs den inte!

Blommiga Barbro

2016-08-29

Betyg

Är jag okoncentrerad? Men jag brukar inte vara det när det gäller böcker. Oavsett vad: Jag fattar nada vad det är författaren vill få fram av detta svammel!

Tarja Ahlgrén

2015-12-07

Betyg

En sån härlig skröna!