Nördsyndromet : allt du behöver veta om Aspergers syndrom

Jalakas, Inger

| 2007

Flag from sv

31


Att vara "aspergare" innebär att vara avvikande, men det kan också vara något positivt. Ett av de utmärkande kriterierna för AS är specialintressen, samtidigt som de har svårt med de sociala kontakterna. Idag finns det företag som riktar in sig på människor med Aspergers syndrom och tar tillvara deras specialkunskaper. 45.000 svenskar har idag Aspergers syndrom. Boken riktar fokus på hur det är att leva med Aspergers syndrom, både som drabbad och som anhörig, i olika faser av livet: som barn, tonåring och som vuxen på arbetsmarknaden. Jalakas ger såväl konkreta tips och information som humorfyllda exempel ur verkligheten. Vad innebär det att ha Aspergers syndrom och hur skiljer dig sig från andra neuropsykiatriska diagnoser? Och hur kommer det sig att 80% av aspergarna är män/pojkar? Jalakas ger också en bra historik över hur Aspergers syndrom myntades och hur man ser på des orsaker idag.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lina Johansson

2011-05-15

Betyg

Jag ogillade vissa delar av boken, och det beror nog på att författaren inte har AS själv och därmed inte har en aning om hur det verkligen känns att ha syndromet.

jan dalgren

2011-03-22

Betyg

en lättillgänglig men ändå seriös beskrivning av alla de vedermödor som möter och berikar livet för människor med asbergers syndrom och deras anhöriga. loka viktig för berörda familjer som för proffesionella som nog blundar för en del av dn beskrivna vardagen.