Nordiska myter - från Yggdrasil till Ragnarök

Gaiman, Neil

| 2017

Flag from sv

35


?De nordiska myterna har varit min följeslagare genom nästan allting jag har skrivit. De flöt som en ven av silver genom Sandman och de var vaggan till Amerikanska gudar.? Neil GaimanNordiska myter? från Yggdrasil till Ragnarök; gamla berättelser för nya läsare! När Neil Gaiman återvänder till de nordiska asasagorna axlar han de forntida bardernas mästerliga berättarkonst. Med utgång från gamla tiders skrifter som Snorrre Sturlassons Eddan återberättar han de mäktiga myterna och poemen; alla dessas äventyr, kärleksförbindelser, intriger och ond bråd död. Gaiman spänner en båge som börjar med Yggdrasil och födelsen av de nio världarna och slutar med Ragnarök ? gudarnas skymning och födelse av en ny tid och nya människor.I Nordiska myter? från Yggdrasil till Ragnarök möter vi Oden ? den mäktigaste av de mäktige, vis, modig och beräknande; Tor ? Odens son, otroligt stark, men inte den...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Boken är spännande och lite våldsam och gudarna dräper gärna någon om dom behöver. Boken passar för dom som gillar nordisk myttologi och svårlästa böcker som är spännande.

A

Angelika G

2020-01-15

Betyg

Otroligt mysig bok att läsa till natten. Språket känns konstigt översatt men utöver det väldigt bra bok

A

Angelika G

2020-01-15

Betyg

Otroligt mysig bok att läsa till natten. Språket känns konstigt översatt men utöver det väldigt bra bok

E

Emma Lindberg

2019-08-09

Betyg

Inte Gaimans bästa verk, men underhållande

Anna Johansson

2018-12-04

Betyg

Olika långa noveller om/från asatron. Väldigt trevligt att läsa. Dock drar översättningen ned betyget med en stjärna, så det blir tre av fem.

J

Jocke Arnell

2018-07-25

Betyg

Jag gillar verkligen Gaiman, en av mina favoriter, denna blir dock ingen favorit. Den är skriven helt okej men jag gillar inte hur historierna framställs. Nu kanske det inte är Gaimans fel direkt men maken till dumma karaktärer har jag aldrig varit med om. Det känns som jag läser en Åsa Nisse bok eller liknande. Gick snabbt att läsa och gav inte mersmak.

Catharina Sanjay

2018-06-14

Betyg

"De nordiska gudasagorna är sagor från köldens rike med långa, långa vinternätter och sommardagar utan slut..."  My God, Neil Gaiman. You had me at page 12.

Synd bara att språket - eller kanske översättningen - sedan sviker ända fram till historien om Ragnarök.