Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca

Nilsson, Eja

| 2002

Flag from sv

2


Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Liksom couscousgrynen som är stapelvaran. Rika prov på all denna härliga mat – där det ingår många fylliga och starka kryddor, mynta, koriander, citron, lök, vitlök, mandel – skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på allt från förrätter till desserter. Recepten kommer från Marocko, Algeriet, Libyen, Tunisien och Egypten. Grunden är densamma för de olika ländernas kök med några små särdrag.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok