För tio år sedan gick Lottie Knutson rakt genom TV-rutorna i ett vinterkallt och chockat Sverige. Flodvågskatastrofen drabbade många tusen svenskar på plats i Thailand och Sri Lanka. Än fler påverkades indirekt: anhöriga, vänner, hjälparbetare, makthavare. Nästan hela Sveriges befolkning berördes känslomässigt. Som informationsdirektör på ett av de stora reseföretagen var det bland andra Lotties uppgift att hantera den fruktansvärda situationen. Men redan före tsunamin hade hon yrkesmässig erfarenhet från massuppsägningar, Gottrörakatastrofen, halvfärdiga hotell och bussolyckor. Efter tsunamin följde svin- och fågelinfluensor, SARS och askmolnet som ställde till det för hundratusentals européer 2010. I Nödrop ger Lottie sin högst personliga bild av vad som hände bakom kulisserna, främst under tsunamin men också vid andra kriser. Hon möter människor, drar lärdomar och ger verktyg inför den...
Nödrop av Lottie Knutson är en bok som berör. Här kommer röster till tals som vi aldrig tidigare har hört i samband med tsunamin. Här lyfts den "lilla" människan fram, personen i bakgrunden som håller ihop och ordnar så att allt flyter. Vi får även ta del av den nonchalans och oberördhet som vissa personer visade i samband med katastrofen som drabbade världen den 26 december 2004 när tsunamin sköljde in över flera länders kuster.
I första hand berör boken Thailand, där Fritidsresor hade flest resenärer.
Det är som om varje enskild individ sitter bredvid mig och berättar sin historia. Det är en naken sanning som griper tag och får mina ögon att tåras.
Lottie berör även sådana kriser som drabbar en enda person, men som för den personen är en katastrof.
En mycket intressant bok!
I första hand berör boken Thailand, där Fritidsresor hade flest resenärer.
En mycket intressant bok!