No regrets

Frehley, Ace

| 2012

I december 1972 satte två musiker in en annons i Village Voice: SÖKES: SOLOGITARRIST - både flashig och kompetent. Ace Frehley tyckte att han stämde in på båda punkterna så han svarade på annonsen. Resten är rock'n'roll-historia. Ace Frehley är gitarrguden som sprängde alla gränser och överlevde. I No regrets tar han med alla fans på en hejdlös resa genom Kisstorien. Här berättar han för första gången sin version av framgångssagan, han censurerar inget och han ångrar inget. "DET ÄR FÖR JÄVLA JOBBIGT ATT ÅNGRA SIG. TACK GODE GUD FÖR ATT JAG HAR LÄRT MIG ATT LEVA UTAN SÅNT." ACE FREHLEY Ace Frehley var bara en vanlig kille från Bronx, men när han plockade upp sin gitarr och målade stjärnor i ansiktet förvandlades han till Spaceman och KISS blev ett av de mest framgångsrika banden i världen. Nu släpper Ace Frehley in oss bakom den sminkade fasaden och berättar om hur Kiss bildades....

Alex Risberg

2015-08-20

Slarvigt skriven biografi, man får känslan av att Ace klämt ur sig den så fort som möjligt bara för sakens skull. Det är mycket som bara skummas över (tiden från Reunion och framåt, hela åttiotalet och mycket annat) och den känns väldigt hattig i sitt upplägg.
Ace snackar väldigt mycket skit om allt och ingenting, sannerligen inte exkluderat sina forna Kiss-kamrater. Det är samma sak som i Peter Criss bok, och det blir väldigt tröttsamt i längden, även om Ace inte verkar vara riktigt lika verklighetsfrånvänd som Peter (men nästan). Boken heter No Regrets och mycket av poängen är att han inte ångrar sig eller är bitter idag, men boken ger ett intryck som är helt tvärtom när han hela tiden drar fram någon historia eller nått som hänt honom inom Kiss och helt uppenbart är bitter, tjurig eller sur över det och sen avslutar stycket med "men jag ångrar inget" eller något i den stilen. Det blir som Robert Gustavssons Tony Rickardsson-sketch, fast inte roligt.
Ja, nu blev det mycket negativt här, men boken är ändå läsvärd. Speciellt om man är ett Kiss-fan. Det är ändå en stabil rockbiografi om en av de största gitarristerna i det största rockbandet.

Maria Anejung

2015-08-12

Den känns som att den är skriven i ett huj. Som att det kanske inte fanns så mycket lust bakom den, utan mer plikt eller surhet. Det är ändå intressant att få lite stories bakom Kiss, även om det såklart är väldigt bittert vinklat från Ace håll.

Maria Olofsson

2014-10-30

Alkohol, droger, bil-krascher...Ungefär som alla andra rock-biografier. Men jag gillar att läsa det, så helt okej. Dessutom kunde jag ju lära min kizz-frälsta sambo ett och annat som han inte visste, kul! Det är lite intressant att veta vad som ligger bakom en stor artist, ett stort band eller vad det nu må vara.

Jennie Björklund

2013-08-07

För mig som relativt nyblivet KISS fan - så fick jag ju en snabblektion här om historiken bakom detta band och det var skoj. Men så här i efterhand kan jag faktiskt tycka att jag gärna hade sluppit veta hur Gene och Paul "egentligen är" och Ace är inte särskilt sympatisk alls. Till skillnad mot andra biografier jag läst så har ändå huvudrollsinnehavaren någon form av känslor och ånger när de bedrar, nästan kör ihjäl sig själv och andra, drar ner andra i skiten osv osv. Men det tycker jag inte Ace har. Som sagt, historien om KISS är spännande, men hade gärna läst en annan vinkling i övrigt.

Jan Banan

2011-11-12

Som KISS-fan och samlare sedan mitten av 70-talet är det inte alls svårt att ta den här boken till sitt hjärta. Den är förvånansvärt välskriven och den berättar hela KISS-historien i kronologisk ordning med några kapitel om Ace barndom inledningsvis. Inte mycket nytt som framkommer för ett inbitet KISS-fan, men man får sig några härliga skratt på vägen. Kan också se ett underhållningsvärde för de som inte är insatta i historien kring KISS. Läs den, det är den värd!