Nionde grottan

Auel, Jean M.

| 2002

Flag from sv

679


Världssuccé! Jean M Auels nya bok Nionde grottan gick direkt upp till första plats på topplistorna i Sverige, Danmark, England, USA m fl. Bara i Sverige har boken sålts i hundratusentals exemplar Ayla och hennes älskade Jondalar når efter en strapatsrik vandring Jondalars hem i Zelandoniis Nionde Grotta ? en stenåldersbosättning i den region vi idag känner som Dordogne i sydvästra Frankrike. Jondalars familj är lycklig över att sonen återvänt men är avvaktande mot den unga vackra kvinna han fört med sig. Hennes egendomliga dialekt och hennes tama varg och tama hästar skrämmer dem. Ayla har mycket att lära ut men hon har också mycket att lära av Zelandonii. Deras kläder, deras hantverk och deras sätt att leva väcker hennes nyfikenhet och hon gör allt för att anpassa sig till den främmande miljön. Mötet med den andlige ledaren och spåkvinnan Zelandoni blir avgörande för Ayla....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Janna Vestberg

2013-12-06

Betyg

Det blir väldigt tjatigt allt ihop. Har man läst alla böcker i rad som jag gjort är det upprepning efter upprepning, vilket är ganska irriterande efter ett tag. Men, man vill ju veta vad som händer. :)

Iris Eriksson

2011-06-24

Betyg

Den är bra, inte den bästa jag läst, men bra! Jag gillar fortfarande historien och karaktärerna!

Sanna Holm

2011-04-13

Betyg

Alltså det började det bra. Sedan gick det bara utför. Har försökt läsa igenom denna bok i snart ett år. Har fortfarande inte lyckats.. kommer nog aldrig gör det heller..

Cindy Kempe

2011-03-24

Betyg

Länge sen jag läste, men var helt inne i hennes böcker!

C

Christel Berglund

2010-01-23

Betyg

Boken var inte riktig som jag hade förväntat mig med tanke på hur bra dom andra 4 är. Jag väntar också på bok nr 6, det är nu 6 år sedan denna boken kom ut. Och där är planerat för 6 böcker som hon skriver i resumén på baksidan av Gottbjörnens Folk. Christel.