
Här finns de senaste vetenskapliga rönen om olivoljans smak och medicinska nytta. Men också oljans spännande bakgrundshistoria - från antiken till rymdforskningen... Festivaler och happenings, information om tidskrifter, ordenssällskap m.m. Utflyktstips med lokala olivoljeevenemang och företeelser, lokala muséer och var man kan stanna till under semesterresan i Frankrike, Spanien och Italien. Vilken sort och vilka märken ska man köpa? Och varför? Vilken olja passar till olika matlagningstekniker och rätter? Vilken steker man i, vilken är bäst på sallad? Hur avsmakar man olivolja? Här finns råd, skönhetsmedel och huskurer samt intervjuer med betydande personer som ger sina synpunkter:bestsellerförfattaren Mort Rosenblum och Alicia Rios, chefsavsmakerska för internationella oljerådet. Bokens bilder är tagna av Spaniens främste matfotograf. Nina Yunkers är journalist och har bott i Spanien...
Visa mer
Recensioner