Nils Emils matminnen och hans allra bästa recept

När stjärnkrögaren Nils-Emil Ahlin berättar matminnen och bjuder på sina allra bästa recept, handlar det om Hav, Husmanskost och Himlajord. Havet hör ihop med strömming. Ingen sjunger strömmingens lov som Nils-Emil. Husmanskosten utgör den omsorgsfullt smaksatta och vällagade basen. Och Himlajord sjunger Nils-Emil själv gärna för sina gäster; den står för just sådan välkomnande livsglädje och opretentiös trivsel som är Nils-Emils speciella signum. I år firar Nils-Emil 50-årsjubilem som en av de mest folkkära krögarna. Han är född i en arbetarfamilj i Hedemora som nummer sex i en syskonskara om nio barn och får med tiden såväl kungligheter som näringslivselit och kulturelit som stamgäster på sina krogar. Berättelsen om Nils-Emils liv är dels en ovanligt glädjefylld svensk klassresa, dels en vänligt skvallrig rapport från kändisvärlden.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok