Nigella Jul

Lawson, Nigella

| 2009

Flag from sv

6


"Minimal stress och maximal njutning", det är Nigellas paroll för vinterns och julens alla fester. Den inbjudande matboken Nigella Jul börjar med piffiga julcocktails - vad sägs om en läckert röd Granatäppelmartini, eller kanske hellre en alkoholfri men lika läcker Porlande blåbär? - med kryddiga kanapéer och smakrika snacks. Därefter följer Nigellas påhittiga förslag för garanterat lyckade fester och middagar vintern och julen igenom. Här hittar du allt från sallader, soppor, grytor, bakverk, hemlagade julklappar och ätbara julgransprydnader till hela bruncher, festmenyer och förstås julens paradnummer som kalkon och skinka på nya sätt, samt ett helt vegetariskt julbord. Allt förstås präglat av Nigellas charmiga humor och enkla elegans. Nigella Jul gör julen både läckrare och enklare. Vad mer kan du önska dig?

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maria Larsson

2011-10-06

Betyg

Rätterna på ett engelskt julbord skiljer sig till stor del från det svenska. Men vill man ha ett alternativ till julskinka, sillar och glögg så är "Nigellas jul" det självklara valet.

Boken är rikligt illustrerad med vackra bilder på fantastiska maträtter, sötsaker och drycker. Man får genast lust att ställa sig vid spisen och själv prova att skapa dessa härliga och inbjudande recept.
Till varje recept får vi dessutom små tips om hur vi förenklar matlagningen och planeringen av den av författarinnan själv (som inte gör någon hemlighet av att hon älskar att laga mat men det får absolut aldrig bli för komplicerat).

Nigella Lawson lagar mat med största passion och just julen ligger förmodligen henne varmt om hjärtat. Jag kommer definitivt att hämta mycket av min inspiration till årets - och framtida - julbord från Nigella. Speciellt mycket ser jag fram emot varm polkagrischoklad.

"Nigellas jul" är dessutom oerhört prisvärd.

Rekommenderas varmt.

Maria Larsson

2011-10-06

Betyg

Inspirerande kokbok med fantastiska bilder, tips på hur man förenklar och planerar sin julmatlagning och ett härligt alternativ om man vill prova någonting annat på julbordet än skinka och sill.

Karin .

2010-12-03

Betyg

Det låter så gott när Nigella lagar mat i tv, hon får det att vattnas i munnen på mig iallafall. Men när vi har provat några av recepten stämmer det inte riktigt med våra smaklökar.