WINNER OF THE WATERSTONES CHILDREN'S BOOK PRIZE 2018 YOUNGER FICTION CATEGORY WINNER OF RED MAGAZINE'S BIG BOOK 'BEST CHILDREN'S BOOK (7-12)' AWARD An international bestselling series - enter the Wundrous world of Morrigan Crow and Nevermoor. Featuring a 'hidden' illustration beneath the stunning cover, both sprinkled with gold, this is the perfect gift for all adventurous young readers. "Exciting, mysterious, marvellous and magical ... quite simply one of the best children's books I've read in years" - Robin Stevens, author of Murder Most Unladylike "An extraordinary story full of magics great and small" - Kiran Millwood Hargrave, author of The Girl of Ink and Stars "Endlessly inventive, with a fresh delight on every page. Nevermoor rewrites the genre of the Chosen Child novel. This is a special book" - David Solomons, author of...
2021-09-21
Den här boken passar bra för peroner som gillar böcker om tuffa tjejer som har det lite svårt och den är väldigt spännande den är del 2 i nevermoor serien.
2021-09-21
Så spännande och fängslane. Morrigan har fått reda på att hon är en wundersmed. Samtidigt som hon lär sig dem kusliga konstformerna så sprids en konstig sjukdom blad wundjuren i staden. Det blir sämre och sämre och snart hotas hela Nevermoor.
2021-09-21
Den handlar om en flicka som alla säger är fördömd för att hon är född på mörkerafton. Men jupiter North hämtar henne och räddar henne från jakten av rök och skugga och tar henne som sin kandidat för att komma med i wundersammfundet. Och hon måste klara av många svåra prov
2021-09-21
En jättebra bok med så bra beskrivningar. Den handlar om att Morrigan Crow, borgmästarens dotter är ett fördömt barn. Hon kommer att dö på sin tolvårsdag men då så kommer Jupiter North och räddar henne.
2021-09-08
En fantastisk bok där man lätt lever sig in i fantasyvärlden och Moorigans utmaningar!
Gustavs Bokhylla (finns på Ins
2020-11-20
AC (mamma):
Under hösten har vi hunnit läsa första boken i Nevermoor serien. Det är en välskriven, magisk och spännande bok. Delvis obehaglig också. Gillar du Harry Potter kommer du antagligen att gilla denna bok.
Nevermoor är spännande, magisk, rolig, fantasifull och en alldeles underbar läsupplevelse!
Missa inte detta välskrivna och förtrollade äventyr i en magisk värld som trollbinder sina läsare från första till sista sidan och som gör det svårt att lägga ifrån sig boken.
”Morrigan Crow är förbannad. Hon har blivit född på Eventide, den olyckligaste dagen. Alla vet att hon för otur med sig. Hon får skulden för allt dåligt som händer i grannskapet: från hagelstormar till hjärtattacker och sur mjölk till misslyckad sylt.
Hennes högt uppsatte politiker till far har aldrig brytt sig hälften så mycket om sin dotter som sin karriär och Morrigan har alltid känt sig som en belastning för familjen. Men värst av allt betyder förbannelsen att Morrigan är dömd att dö vid midnatt på hennes elfte födelsedag.
När Morrigan väntar på sitt dystra öde uppträder en märklig och anmärkningsvärd man som heter Jupiter North. Han räddar henne i sista stunden och smugglar in henne till den mystiska staden Nevermoor.
Morrigan kan ha besegrat sin dödliga förbannelse och hon tror att allt har löst sig, men det är bara början då Nevermoor visar sig vara en magisk värld av magiska silverstoft, svävande paraplyer, levande skuggor, drakar, troll, en gigantisk pratande katt och massa andra magiska saker.
Morrigan upptäcker även att Jupiter har valt henne att strida mot en plats i stadens mest prestigefyllda och mystisk organisation: The Wundrous Society. För att gå med måste hon tävla i fyra märkliga och svåra prövningar mot hundratals andra barn, där endast nio antas.
Äntligen ges hon en chans att till sist hitta ett sammanhang - vänner och familj som inte är rädda för henne! Men alla övriga kandidater har någon säregen talang såsom superb sångröst eller skicklighet i att rida på drakar som gör dem lämpliga och Morrigan vet inte vad hennes förmåga skulle kunna vara eller om hon ens besitter någon. För att stanna i Nevermoors säkerhet för gott ska Morrigan hitta ett sätt att klara testen för om hon misslyckas hotas hon av utvisning ur staden för att tvingas återvända hem för att möta hennes dödliga öde hon just inkommit.”
- Här får vi följa med till en mystisk värld med inslag av allt man kan önska – spänning, magi, kampen mot det onda, vänner och fiender…
Nevermoor är en värld med magiskt silverstoft, svävande paraplyer, levande skuggor, drakar, troll och en gigantisk pratande katt. Men det är även kampen mot det onda.
Boken har en stämning som påminner en hel del om J. K. Rowlings tidiga Harry Potter-böcker, med vissa drag av berättelserna om Ivy Pocket.
Rekommenderar verkligen boken om du vill försvinna bort i fantasins magiska värld. Det här är början på en magisk fantasiserie som passar bokslukare i åldern 9 - 12 år. Denna trollbindande bok är fantastiskt bra och värd sina fem av fem möjliga stjärnor.
Lyssnade på boken tillsammans med sambon och min 11 åriga son medans vi korsade sverige. Man rycks med i historien och fastnar för karaktärerna. Tyckte den var lite rörig i början men alla frågetecken klarades ut under tiden vi fortsatte lyssna. Boken avslutas med en oväntad twist.
Vad ska jag egentligen säga om den här boken? Den gick inte att sluta lyssna på, även om jag ibland ville det. Det märks att författaren har läst Harry Potter, även om handlingen inte helt följer böckerna finns det många liknelser.
Det jag verkligen tyckte om med den här boken var hemligheterna som Morrigan aldrig fick svar på, inte heller jag som läsare. Det gjorde att jag läste vidare, jag ville helt enkelt veta hur det förhöll sig.
Fantasin flödar genom hela boken och ingenting är omöjligt, praktiska lösningar existerar inte, utan allt är magi. När jag avslutar lyssningen av ljudboken kommer jag på mig själv med att leta efter fortsättningen. Det är ett bra betyg! Därför måste jag medge att jag faktiskt tyckte om Nevermoor Morrigan Crows förbannelse. Rekommenderar boken om du vill försvinna bort i fantasin på ett sanslöst magiskt äventyr! En eloge till inläsaren som verkligen förhöjda boken