Netraya dör för tidigt, hon är bara nitton år, men när hon ska bli tilldelad sin dödsvärld gör hon motstånd och allt blir fel. Tillsammans med dödsanden Imorfes kastas hon in i en värld där allt vill förinta henne. På kort tid måste hon finna sin väg ut, för annars blir hon kvar för alltid. Netrayas mål är dock större än så: hon vill tillbaka till sin egen värld. Hon vill leva. Imorfes enda uppgift är att ta Netraya till dödsvärlden som hon till varje pris vill undvika, och skulle han misslyckas möts han av ett öde värre än döden. Men när Netraya och Imorfes blir förälskade kompliceras allt. Är kärlek värd att dö för?
2023-12-05
Riktigt cool bok! Välskriven, intressanta karaktärer och en spännande värld. Ormfolk, dinosaurier och andra fascinerande varelser. Lovisa har ett vackert språk som fängslar mgi i miljögestaltningarna. Älskar verkligen Wistrands böcker! Berättelsen går fort att läsa trots att boken är tjock. GIllar man fantasy ska man absolut läsa Netraya.
2022-08-19
"Netraya" av Lovisa Wistrand, utgiven av Whip media förlag. Netraya ska snart dö, men det vet hon inte ännu. Hon är bara nitton år gammal. Hon behandlas inte så snällt av sin familj, och när hennes tvilling hotas, vill man att hon ska offra sig själv för hennes skull. Netraya hamnar i dödsriket och ska nu dömmas efter sina egenskaper, men hon vill inte vara död utan flyr från dödsriket med sin dödsande efter sig. Hennes mål är att leva. Hon och Imorfes hamnar på en spännande, men farlig plats. Det är en väldigt primitiv värld. Imorfes har nu blivit människa och han vill att de ska ta sig tillbaka till dödsriket. Annas kommer han att bli hårt bestraffad. På sitt äventyr tillbaka till dödsvärlden råkar Netraya ut för eldregn, dinosaurier och och ormmänniskor och många andra farliga varelser. Dessutom blir hon förvandlad till en succuba, en varelse som förför manliga varelser. Vad hon och Imorfes inte räknar med är att de ska komma att få känslor för varandra. Kommer kärleken övervinna alla hinder?
Denna boken är så välskriven och det är spännande att följa huvudpersonerna i en ny, spännande värld. Många faror lurar bakom nästa sten. Dinosaurier, ormfolk och andra fascinerande och fängslande varelser. Miljön runt Netraya, och alla varelser är noga och målande beskrivna. Lovisa målar upp omgivningarna på ett bra sätt. Jag måste också säga att vilken underbar fantasi författaren besitter! Precis som boken jag läst förut av Lovisa så är denna också väldigt vacker. Lovisas språk är vackert som ljuvlig poesi. Jag älskar verkligen hennes böcker! Berättelsen blir väldigt levande och magisk. Boken blir aldrig tråkigt och den är spännande från första sidan till det sista. Den går väldigt fort att läsa trots att den innehåller många sidor. Jag älskar också huvudkaraktärerna i boken, men främst Netrayas egna dinosaurie Agrippas. Både Netraya och Imorfes resa förändrar dem och de växer som individer. En fantastisk bok om man gillar fantasy. Boken får ❤❤❤❤❤/5.
2021-03-31
Jag har faktiskt inte läst något från Wistrand tidigare, så jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig. Men vilken bok! Jag blev helt förälskad. Detta måste nog vara en av de bästa fantasy-böcker jag läst. Världen som Wistrand har byggt upp är både genomtänkt och intressant. Hon har fått med tillräckligt många detaljer för att man ska kunna se allt framför sig, men samtidigt är det inte så många beskrivningar att det blir tröttsamt att läsa. Miljöbeskrivningarna är målande och varelserna är fascinerande. Det känns nytt och fräscht på något sätt. Och jag tror att det som gör att jag gillar den här fantasy-boken så mycket är att den har väldigt mycket romance invävd i sig.
Huvudkaraktären Netraya hade jag lite svårt för i början men hennes karaktärsutveckling var verkligen toppen. Även Imorfes som karaktär växte i mina ögon under läsningens gång. Det enda jag hade önskat var att få veta mer av hans tankar genom resan, det hade varit intressant. Men de här två karaktärerna som ett par gillade jag verkligen. Är romansen mellan dem förutsägbar? Ja, det var inte direkt svårt att lista ut att något skulle hända mellan dem. Men själva vägen dit var allt annat än förutsägbar. Det var definitivt ingen dans på rosor. Och jag gillar skarpt att de börjar med att hata varandra. Det gjorde läsningen intressant.
Det här var en riktig bladvändare och den gick förvånansvärt snabbt att läsa. Men det kan också bero på att jag hade svårt att lägga ifrån mig den när jag väl börjat. För mig var Netraya fängslande och helt fantastisk läsning. Den var fylld av äventyr, romans och spänning. Jag ska definitivt leta reda på fler titlar av Lovisa Wistrand!
2021-03-14
Vad kan jag säga? Välskriven, fantasieggande och otrolig rolig att läsa! Lovisa Wistrand är verkligen en mästare när det kommer till världsbygge. Jag tror bara det finnes en svensk författare som kan slänga in dinosaurier i sin berättelse och ändå få det att falla alldeles naturligt!
Det är lätt att känna igen Wistrand i hennes språk, det finns alltid en underliggande humor och touch av romance som jag är väldigt förtjust i. Författaren har lagt stor energi på miljöerna och världarna hon skapat. Netraya har en perfekt blandning mellan spänning och romantik, unika karaktärer och en handling som får en att hela tiden vilja vända blad.
Huvudpersonen Netraya växer som karaktär under resans gång. Jag gillar att hon är mänsklig och full av brister. Vändningarna är snygga och i mångt och mycket oväntade. Netraya är på ett sätt en unik kärleksberättelse med den är också så mycket mer.
Dessutom är ju omslaget helt magiskt fint! Om man gillar unika miljöer, djupa relationer, action och en saftig kärlekshistoria, då kommer du älska Netraya! Rekommenderas varmt!
2020-11-30
Lovisa Wistrand är den som fick mig att bli förälskad i fantasy med hennes förra bok "Equidae". Mina förväntningar var således extremt höga inför denna då jag fullkomligt älskade den förra. Jag gillade "Equidae" mer, men "Netraya" är inte långt efter. För att läsa och uppskatta "Netraya" tror jag dock att läsaren behöver ha läst fantasy innan då den går all in på fantasy med helt fantastiskt skapade världar. Jag gillar Wistrands höga tempo i handlingen och hur berättelsen faller naturligt. Det som gör att jag älskar Wistrands fantasy är den stora del av romance som också vävs in. Hon lyckas skriva fantasy som blir trovärdigt och känslor som verkligen griper tag i läsaren. Huvudpersonen Netraya växer som karaktär under resans gång. Netrayas attraktion till Imorfes strålar ut från boken och jag är lika förälskad jag. Det är en tomhet som ligger kvar efter att boken är slut. En tomhet efter Netraya och Imorfes samt deras tillgivna husdjur.
Det är lätt att leva sig in i Netrayas värld då författarinnan är något av en expert på att detaljerat bygga upp levande fantasy-världar. Det är lika lockande att stanna kvar här, när det utvecklas till en unik kärleksberättelse med intressanta och härliga karaktärer. Dialogerna tenderar möjligen att bli lite för långa ibland, men bortsett från den detaljen så vänds de 373 sidorna i ett rasande tempo. Välskriven, fantasieggande och rolig att läsa. Lovisa Wistrand har med andra ord lyckats med ännu en bladvändare!
4,5/5
Lovisa Wistrand är verkligen en mästare när det kommer till världsbyggen. Det är väldigt detaljerat och jag lever mig verkligen in i miljöerna och berättelsen. Och är i mångt och mycket ganska glad över att bara läsa om det och slippa vara med.
Det är lätt att känna igen Wistrands skriftspråk, tycker jag. Det är det inte bara miljöerna som är uttänkta och egna, utan även olika tidsmarkörer ändras. Tack och lov finns det en liten lista med i början av boken så det är lättare att hänga med i vad de olika tidsorden betyder. Det är inte så att jag inte hänger med i berättelsen utan att hela tiden ha koll på tidsorden. Berättelsen är skriven på ett sådant sätt att jag förstår ändå när det är bråttom eller inte. Dessutom är det lätt att känna igen en Wistrand-karaktär när man har läst ett par böcker. I de böcker jag läst av författaren hittills har det varit ganska tydliga drag åt bitska kvinnliga huvudkaraktärer som har mycket skinn på näsan och som är väldigt sarkastiska och ironiska i sitt sätt.
I början av boken störde det mig lite att Netraya är så väldigt lik Iszaelda från Alvblods-trilogin (och Imorfes är inte långt ifrån Atares heller) men ju mer jag kommer in i boken och hur allt skiljer sig i övrigt, desto mindre tänker jag på likheterna.
Det är inte ett särskilt stort persongalleri egentligen, och det är skönt att slippa ha koll på så många karaktärer samtidigt som det är helt nya världar och helt nya ord. Jag gillar Netraya, och jag gillar Imorfes med. Men ibland vill jag bara skaka om dem och säga åt dem att sluta vara så himla löjliga. Skulle aldrig göra det dock, för är det två jag inte vill ha emot mig är det nog de här två. Jag gillar också att det börjar lite som en askungesaga när det kommer till Netraya och hennes familj och att jag också får lite tankar mot Bröderna Lejonhjärta i och med att Netraya förändras efter döden.
Det är en lättläst och snabbläst bladvändare som är indragande och spännande redan från första sidan. Vändningarna är snygga och i mångt och mycket oväntade. Och jag älskar slutet. Det är helt fantastiskt. Det skulle inte göra mig något om det kommer en fortsättning på berättelsen, även om också känns färdig. Det är inga röda trådar som lämnas ofärdiga men jag vill veta mer. Vad händer med Netrayas familj, speciellt hennes syster? Och vad händer med Netraya när allt tar slut? Jag vill veta nuuu!
Jag bara älskar spännande kärlekshistorier. Jag fastnade redan efter första sidan av Netraya. Beskrivningarna är helt underbara, och jag kände på mig att detta skulle vara en lyckad fantasybok. Lovisa Wistrand har skapat unika karaktärer, och en handling som är helt fantastisk. Boken har en perfekt blandning mellan spänning och romantik, och jag fullkomligt älskade Netraya och Imorfes. Jag hade inte haft något problem med att följa paret i en till bok.
Det är intressant att boken börjar- och slutar på ungefär samma sätt, jag tycker att Lovisa Wistrand har ett unikt skrivsätt som fångar läsaren direkt. Dessutom är jag fascinerad över hur detaljerad boken är. Jag märkte verkligen att författaren har lagt energi på miljöerna och världarna, vilket är ett stort plus eftersom jag tycker att fantasyböcker ofta har för enkla världsbeskrivningar. Netraya är en fantasybok som måste läsas, speciellt om man gillar unika miljöer, djupa relationer och spännande action. Stort tips!
Tack till Lovisa Wistrand och Whip Media för recex!
Netraya dör för tidigt, och när hon är ämnad att få sin dödsvärld flyr hon. Hennes dödsande, Imorfes, måste hinna ikapp henne och ta tillbaka henne till sin dödsvärld för att inte få ett straff som är värre än döden. Men medan Imorfes försöker få Netraya tillbaka till sin dödsvärld bildas en relation mellan dem som är något de aldrig tidigare upplevt. Kärlek.
Jag har läst alla böcker av Lovisa Wistrand och jag kan inte med ord beskriva hur enormt taggad jag var på att äntligen ha den här i handen. Mina förväntningar var skyhöga, så jag försökte att vänta med att läsa den så att de inte skulle vara orimliga. Men jag kunde inte, och boken mötte och var till och med över mina förväntningar. Jag älskade allt i den här boken - och jag behöver mer. Snälla, säg att vi får en del 2 i den här världen (eller tio)? Jag vill bara hänga mer med Imorfes, Netraya och Agrippas. Speciellt Agrippas.
I Wistrands tidigare böcker har jag ibland haft svårt att förstå världarna, men i den här är världsbygget fantastiskt. Allting som sker spelas upp i en film i huvudet och det är så lätt att visualisera sig allt; allt från monster, till karaktärer och till världen. Netrayas och Imorfes kärlekssaga börjar med hat, och det är något alldeles speciellt i hur Wistrand skapar karaktärer för även om jag vet att de kommer bli tillsammans så längtar jag bara till den där första kyssen redan när de träffats och hon gör fiende-till-älskare-tropen helt fantastisk.
Jag har faktiskt inte en enda negativ sak att säga, det här var perfektion. Tack Lovisa Wistrand, för en fantastisk bok. Så sluta nu att läsa min recension och se till att på något sätt få tag på den här boken så att du kan sluka den!