Nelly Rapp och det hemliga biblioteket

Widmark, Martin

| 2019

"Nelly Rapp och det hemliga biblioteket" är Martin Widmark och Christina Alvners nittonde bok om monsteragenten Nelly Rapp. Och den här gången är det är inte bara mysläskigt, roligt och lättläst - det är också berättelsen om Monsterakademins grundande.Agentvännerna Nelly Rapp och Valle är mästare på att tackla monster och andra farligheter med hjälp av de "tre L:en". När greve Hattenröök ger dem i uppdrag att forska i hans släkthistoria kastas de tillbaka till riddartiden och deras kunskaper sätts på prov. Med Lugn, Lärdom och List (och lite Lögn) befriar de en tillfångatagen kung och listar i farten ut vem som egentligen startade Monster-akademin! Allt utan att ändra för mycket i historien ?

4A, Almunge skola

2021-12-14

När Valle nuddar två kulor skickas han iväg till en annan tid. Jag tycker inte att boken var speciellt rolig.

Boken var ganska bra, skulle rekommendera de som inte gillar och läsa svåra böcker!

Den här boken är spännande och bra. Den handlar lite om att Nelly och hennes agent/kompis ska hitta ett hemligt bibliotek. Greve Hattenröök ger dom ett uppdrag för han vill att dom ska utforska hans släkthistoria.

lätt

Boken handlar om Nelly och hennes kompis Valle. Dom ser en svart och en vit spåkula och rör den svarta spåkulan ändå fast dom inte får och dom sugs in i for i tiden. Den har inte då mycket text men den är ändå ganska bra.

Å

År 4 Ekhagsskolan

2021-09-24

Bokens titel:Nelly rapp och det hemliga biblioteket.
Bokens författare:Martin widmark

Undersök!
Beskriv huvudpersonen:Det är en tjej som heter Nelly Rapp.

När och var utspelar sig handlingen:I ett slott.

Vilken genre passar boken in i? (fantasy, äventyr, skräck, humor, deckare, vänskap, kärlek, sport, fakta):
Äventyr
Beskriv!
Berätta vad boken handlar om. Fokusera på bokens problem (det som händer). Avslöja inte slutet:
De är i en gammal värld. De kan också förändra det som redan har hänt.

Lollos bokhörna

2019-04-16

”Nelly Rapp och det hemliga biblioteket” skriven av Martin Widmark och illustrerad av Christina Alvner är den senaste boken i serien om monsteragenten Nelly!

I den här boken hamnar de på riddartiden där de måste försöka befria den fängslade Kung Sune!

Denna bok är liksom de andra bra skriven, spännande med små klurigheter och lite smårolig. Vi tycker om boken och jag tycker att illustrationerna är så fina! Dottern på snart nio år ger omdömet: Jätterolig och jättespännande! Bra bok att läsa själv och högt! Rekommenderas för läsåldern 6-9 år!