Neljäntienristeys

Kinnunen, Tommi

| 2014

Flag from fi

Finlandia-ehdokas 2014 "Tommi Kinnusen tiivistunnelmainen esikoisromaani kuvaa Suomen murrosvaiheita kiinnostavasti yksilön kautta." Hanna Pudas, Olivia 2/2014 Jokainen valitsee omat ovensa ja kulkee läpi keittiöiden ja kuistien Hienovaraisen tarkkanäköinen romaani ihmisistä, jotka rakentavat unelmansa luvattomiin harjakorkeuksiin. Nuori pitäjänkätilö Maria herättää ympäristössään epäilystä. Hankalia synnytyksiä kunnialla hoitava nainen saa viimein tahtomaansa arvostusta, mutta ei huomaa jääneensä oman kaipuunsa vangiksi. Aviottomana syntynyt Lahja-tytär tahtoo kerätä elämäänsä kaiken sen, minkä äiti omastaan painolastina hylkäsi. Sodan polttamaan pohjoiseen palaava pakolainen kaipaa avioliitossaan kosketusta, kun taas sotasankari Toivo etsii kaupungeista lyhyeksi jääviä, kiellettyjä onnenhetkiä. Vuosikymmeniä myöhemmin Kaarina sisustaa appensa unelmista tyhjenneen talon ja...

Engelska Väninnan

2017-06-19

Inte alls i min smak.

Mariann Winge

2017-04-03

Lite knepigt upplagd. Var tvungen att läsa den en gång till för att hänga med i sammanhanget

Karin .

2016-07-19

Det börjar så intressant och bra, en berörande historia. I mitten av boken blir det rörigt och ointressant, får känslan att författaren tröttnat på släktkrönikan "... genom tre generationer starka kvinnor..." och egentligen enbart vill berätta om en mans (Onni) gripande öde.

Peter Kronlöw

2016-07-18

En märklig och något rörig historia. Intressant att möta livet för en homosexuell och hans angöriga under en annan tidsepok.

Annika Olsson

2016-02-20

Tre generationer. Händelser som beskrivs på olika sätt beroende på vem. Tycker så mycket om händelsen i badet mellan Laija och Kaarina. Vemodig, allvarig men samtidigt en hoppfull framtid.