Nej! Jag vill inte gå med i en bokcirkel

Ironside, Virginia

| 2007

Flag from sv

29


?Verkligen inte!? säger Marie Sharp när en vän föreslår att hon ska gå med i en bokcirkel nu när hon snart fyller sextio. Marie har ingen lust att träna hjärncellerna, hon vill inte vara ung och plugga vid universitet. Inte cykla genom Mongoliet, inte hoppa fallskärm, inte bära leopardmönstrade tights. Hon vill göra ?gamla? saker, inte ?unga? saker. Hon gillar att bli äldre. Plötsligt öppnar sig nya möjligheter.  Hon tillhör en generation som tycker sig ha mer gemensamt med dem som är tjugo år yngre än dem som är femton år äldre. Fast bekväma skor är ett måste. Hon är mycket upptagen av frågor om hälsan - kroppens förfall, sömnlöshet, om hon ska få Alzheimers, ledbesvär, hur man tar sig in i och ur en bil, hur man får på sig strumpbyxorna när man inte kan balanserar på ett ben längre. Hon reflekterar över skillnaden mellan att vara mor och att vara farmor ? hur hon hatade att...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2021-09-11

Betyg

Rörande och rolig, skrattade högt lite då och då. Har en underliggande melankoli som gör boken finstämd trots det humoristiska huvuddraget.

I

Ingrid Selnes

2014-02-16

Betyg

Klämde denna en snögloppig och frisklufts-oinbjudande februarihelg. Rolig, underhållande och kravlös, men lite tjatigt åldersfixerat trots budskapet att inte vara det.

Betyg

Jag har läst den här boken på svenska med den direktöversatta titeln: Nej! Jag vill inte gå med i en bokcirkel. Ganska förutsägbar, lite pratig, men underhållande. Och dessutom hade jag ingen aning om att pensionsålder i England är 60 år!

Josefine Ejebjörk

2012-04-20

Betyg

Kul och lite nytt att läsa om en äldre dams tankar och funderingar.