Nefilim

Schwarz, Åsa

| 2009

Flag from sv

24


Miljöaktivisten Nova gör inbrott hos Vattenfalls VD för att skriva slagord på väggarna. Nu ska en av Sveriges största miljöbovar äntligen få vad han förtjänar. Men någon har hunnit före. I sovrummet finner hon lägenhetens innehavare brutalt mördade som i en scen från helvetet. Nova flyr från platsen men lämnar spår och blir snart misstänkt för morden av polisen. Hon försöker själv ta reda på vem mördaren är och varför denne verkar följa hennes egen lista på miljöbovar. Frågetecknen blir allt fler. Varför återkommer ständigt referenser till Syndafloden och Noas ark? Vem har genomsökt Novas hus i Gamla stan? Var hennes mors död verkligen en olycka? Vem försöker sätta dit Nova för morden?      Åsa Schwarz är både managementkonsult med inriktning på informationssäkerhet och författare. Att hon förstår sig på hackers, virus och IP-adresser inser läsaren direkt. Hon tar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Karin Söder

2011-06-15

Betyg

Tyckte att boken var bättre än de tre stjärnor jag givit den, men pga syftningsfel, stavfel och flera grammatiska fel får den bara tre av fem stjärnor för irritationen det gav mig!

Ola Hultin

2011-05-28

Betyg

Nefilim är inte bara en mörk, rapp och spännande bok utan dessutom ett lika viktigt som oroande inlägg i klimatdebatten. Den är även anmärkningsvärd med sin troligen unika förhistoria på Facebook, där huvudpersonen Nova har agerat som verklig person och gjort en stor del av Sveriges kulturelit delaktiga.

Ett gäng unga frustrerade miljöaktivister inleder en egen mer direkt kampanj mot Sveriges största miljöförstörare, men finner att någon annan just har hunnit före och på ett ohyggligt mer drastiskt sätt. Någonting med bibliska proportioner är i görningen...

Liksom i sina tidigare böcker 'Och fjättra Lilith i kedjor' och 'Stigma' skriver Åsa Schwarz flyhänt och med en väl avvägd detaljrikedom. Spänningen och tempot avtar aldrig och vid en omläsning märker man hur välplanerad historien är. Frestande måltidsskildringar och intressanta anekdoter från ett svunnet Stockholm förstärker närhetskänslan. Medan hennes tidigare böcker är mer ockulta rysare, vänder sig Nefilim till en betydligt bredare läsekrets, vilket är bra, för Åsa Schwarz förtjänar att läsas av många. Jag vill sålunda rekommendera den starkt.

Fortsättningen, En död ängel, kommer hösten 2011.

Miss Yoga

2009-09-28

Betyg

Med stigande förvåning inser jag att huvudpersonen Nova i boken är litet av en Pippi Långstrupflicka, precis som Lisbet Salander. Men ok, jag köpte lisbeth och köper Nova också. Ett hemligt sällskap med en omstörtande agenda finns också. Det blir kanske väl bra, tänker jag. Det ÄR lite mycket, men fungerar! Som allvetande läsare vet du vad Nova inte vet och du vet saker som polisen skulle behöva veta. Men det hemliga sällskapet överraskar oss alla. Emellanåt riktigt roligt också.