Nazisternas kvinnor

Hitler var en karismatisk personlighet som lyckades trollbinda stora massor. Han var alltid omgiven av kvinnor, men ven andra hgt uppsatta nazister hade en stor skara kvinnor i sin nrvaro: hustrur, lskarinnor, kollegor. Mnga av dessa kvinnor influerade mnnen till att fatta stora beslut som kom att frndra vrldshistorien fr all framtid. Detta r den spnnande berttelsen om vilka dessa kvinnor var. Anna Maria Sigmund r en tysk frfattare och historiker. Hon har skrivit mnga bcker om Andra vrldskriget och Nazism.

Bokdjungeln

2019-02-23

Nr jag brjade lyssna p denna bok s tyckte jag frst att rsten var otroligt trkig och jag funderade p om jag verkligen skulle orka lyssna igenom hela. Men jag drog upp tempot i uppspelningen och frskte fokusera p historien istllet, d gick det bra. Tillslut tnkte jag inte alls p rsten som trkig och blev helt fast.
Jag vill pst att jag har ganske bra koll p andra vrldskriget, men p kvinnorna runt A.H och hans kompanjoner s hade jag mindre koll. Det r ganska intressant att hra om kvinnor som dragits t mnnen som gav order om att bland annat frinta en hel folkgrupp.
I denna bok fr man veta mer om hur kvinnorna var, hur de trffade mnnen, deras ord och handlingar efter krigets slut och hur de sjlva sg p vad som hade hnt i Europa under Hitlers styre. Jag tycker som sagt att boken var riktigt intressant d man fick veta mer om kvinnorna, men ocks en del i hur mn som mrdat s mnga var i deras krleksrelationer. Man har ju svrt att tnka sig en krleksfull Goebbels...

Intressant berttargrepp att betrakta nazismens ideologi genom ett antal kvinnors de. Synd att det inte gjordes nnu bttre.