Nazisternas kvinnor

Många kvinnor fascinerades av Adolf Hitler. En följde honom till och med i döden. Också Hitlers medhjälpare hade kvinnor vid sin sida. Hur förlöpte deras liv? I Nazisternas kvinnor ger Anna Maria Sigmund en lika spännande som otäck bild av kvinnorna i Tredje riket. Innehåller biografier över Eva Braun, Magda Goebbels, Carin Göring, Emmy Göring, Geli Raubal, Leni Riefenstahl, Gertrud Scholtz-Klink, Henriette von Schirach.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bokdjungeln

2019-02-23

Betyg

När jag började lyssna på denna bok så tyckte jag först att rösten var otroligt tråkig och jag funderade på om jag verkligen skulle orka lyssna igenom hela. Men jag drog upp tempot i uppspelningen och försökte fokusera på historien istället, då gick det bra. Tillslut tänkte jag inte alls på rösten som tråkig och blev helt fast.
Jag vill påstå att jag har ganske bra koll på andra världskriget, men på kvinnorna runt A.H och hans kompanjoner så hade jag mindre koll. Det är ganska intressant att höra om kvinnor som dragits åt männen som gav order om att bland annat förinta en hel folkgrupp.
I denna bok får man veta mer om hur kvinnorna var, hur de träffade männen, deras ord och handlingar efter krigets slut och hur de själva såg på vad som hade hänt i Europa under Hitlers styre. Jag tycker som sagt att boken var riktigt intressant då man fick veta mer om kvinnorna, men också en del i hur män som mördat så många var i deras kärleksrelationer. Man har ju svårt att tänka sig en kärleksfull Goebbels...

Betyg

Intressant berättargrepp att betrakta nazismens ideologi genom ett antal kvinnors öde. Synd att det inte gjordes ännu bättre.