Naturens läckerheter

Ingmanson, Inger

| 2003

Flag from sv

3


En sinnlig bok som inspirerar oss att året runt äta lyxigt och gott med naturens hjälp! ?Naturens läckerheter är en bok sprungen ur lust! Lust till god mat, experiment och nya smakupplevelser, men också till naturen ? här har nämligen den vilda gratismaten huvudrollen. Många växter är vanliga ogräs som växer utanför knuten, i rabatter, parker eller öppna marker och som mycket väl kan inlemmas i maten, både till vardags och fest.? Så skriver Inger Ingmanson i förordet till boken, som är upplagd efter årets gång. Vi får lära oss känna igen och anrätta gröna växter och blad, vilda kryddörter och lökväxter, svampar, bär, alger, lavar och rötter. Vi får veta hur de använts förr och hur vi bäst kan anrätta dem idag ? boken innehåller mängder av härliga recept på sallader, soppor, risotto, pajer, svamprätter, sylter, kompotter, tårtor, örtteer, drinkar, vin, kryddat brännvin, likör, vinäger,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok