Nattsystern

Lindell, Unni

| 2003

Flag from sv

302


Sjuttiofemåriga Brenda Elise Moen hittas mördad ? skjuten på gatan i närheten av sitt hem i Oslo. Mordet tycks oförklarligt. Vem vill ta livet av en gammal dam som aldrig gjort något väsen av sig? Som levt för barn och barnbarn och hyst ett passionerat intresse för den norska kungafamiljen? Så visar det sig att Brendas dotterdotter Kathrine är den fjortonåriga flicka som förekommit på tidningarnas löpsedlar i två veckor sedan hon försvunnit spårlöst en sen kväll? Kriminalkommissarie Cato Isaksen anar att det finns ett samband. För att hitta den som mördat Brenda måste man få fram vad som hänt Kathrine. Nattsystern är Unni Lindells fjärde roman om Cato Isaksen, kriminalkommissarie vid Oslopolisen med ett invecklat familjeliv och en ibland svårtyglad dragning till oåtkomliga kvinnor. De tre tidigare romanerna, Ormbäraren, Drömfångaren och Sorgmantel finns alla på svenska och är också...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2013-06-23

Betyg

Lyssnade på ljudboken. Älskar Gunnel Fred som uppläsare. Boken är mycket spännande, tog några sena kvällspromenader genom kyrkogården där jag bor, och var hela tiden tvungen att vända mig om av ren panik. En väldigt spännande och mycket otäck bok!

M

Mats Sigfridsson

2012-07-13

Betyg

Ok standarddeckare. Lite för tillrättalagt slut men ok avkopplíng.

Monika W

2011-05-18

Betyg

Det här var nog den bästa i serien, så långt. Men jag irriterar mig ofantligt mycket på de helt irrelevanta meningar som dyker upp med jämna mellanrum. Det blir liksom inget flöde, när man måste stoppa upp och fundera på om man verkligen läste rätt. För att inte tala om de störande förklaringarna av något fullständigt självklart. Fast hon är duktig på att få ihop det i slutänden och här vimlar av villospår, så vem den skyldige var kunde jag inte vara helt säker på förrän mot slutet.