Nattrond

Tursten, Helene

| 2001

Flag from sv

941


En kall februarinatt mörkläggs Löwanderska privatsjukhuset i Göteborg. Doktor Sverker Löwander hör hur respiratorlarmet börjar tjuta och rusar till intensiven. Men det är för sent, mannen i respiratorn går inte att rädd. Sjuksköterskan som borde finnas på plats ligger mördad ovanpå det saboterade elaggregatet. Och ytterligare en sköterska är spårlöst försvunnen. När kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor kommer till Löwanderska hävdar det enda vittnet bestämt att syster Tekla synts till i korridorerna under natten. Trots att syster Tekla hängde sig på sjukhusets vind för femtio år sedan. Det blir en spännande utredning med invecklade relationer och dramatik kryddad med spöken från det förgångna.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Medelmåttig.

Blommiga Barbro

2014-11-06

Betyg

Jag brukar inte vara sådär överförtjust i Helene Turstens böcker. Brukar faktiskt föredra tv-serien med Angela Kovacs & Reuben Sallmander. Den här däremot, Nattrond, en av hennes tidigaste Irene Huss-deckare, var faktiskt riktigt bra. Mysig och spännande. Kan varmt rekommendera den!

E

Ellinor Karlberg

2014-08-26

Betyg

Gillar tursten! Hon skriver så vardagligt men också behagligt ! Det märks att boken är från 99, verkligen inte tidlös. Blir illa berörd av rasismen

Pia Stendahl

2013-05-21

Betyg

Nattrond är bok nummer två i serien om Irene Huss som nu kommit ut som ljudbok. Jag tycker att Nattrond är något bättre än de två andra böckerna som jag tidigare recenserat på bloggen.

Boken är definitivt lättläst och spännande. Dock känns intrigen lite naiv. Det är en bok som ger en lättsam flykt från verkligheten en stund men den är inte så mycket mer.

Kika gärna in på min ljudboksbogg: www.bokbrus.se

E

Ellinor Karlberg

2012-11-26

Betyg

Gillar boken

Carina Svensson

2012-11-03

Betyg

Spännande, in i det sista! :) Bättre upplösning än i den första boken!.

Carina Svensson

2012-10-28

Betyg

Tyckte att upplösningen skedde lite för snabbt! Ger den ändå en stark trea.

Jessica Nilsson

2011-10-27

Betyg

Jag tyckte att boken va jättespännande. Lättläst och spännande.

Jessica Nilsson

2011-10-27

Betyg

Jag gillar hennes böcker. Hon rycker med läsaren tidigt och håller en fast til slutet.

U

Ulf Pettersson

2010-12-21

Betyg

En acceptabel deckare som inte lämnar några djupare spår efter sig

Charlotta CG

2010-10-06

Betyg

Den stora behållningen här var att boken delvis utspelade sig nära mina uppväxtkvarter i Göteborg. Jag tyckte språket var ganska trist och även om intrigen fungerar så var det märkliga personer som beskrevs och varken samhällskritiskt/realistiskt eller mysdeckare utan ett mellanting som inte gjorde något för mig.

Helena Nilsson

2010-07-23

Betyg

Trodde jag skulle tycka bättre om den, men tyvärr. Kändes ointressant.

K

Karin Karlsson

2009-07-10

Betyg

Helt okej deckare!

M

marita bornefalk

2009-07-07

Betyg

Helene Turstens språk ger historien tyngd.
Detaljrikt och med bilduttryck som gör läsandet trevligt lyckas hon komponera ett virrvarr av intriger och mystik i historien om Löwanderska privatsjukhuset i Göteborg. En bok för stranden eller soffan, ett tidsfördriv utan direkt spänning eller dramatik.

Sofia Åkerberg

2009-06-06

Betyg

Helt ok deckare som klart lägger sig i mellanskiktet av svenska författare tillsammans med Läckberg, Jungstedt och Kallentoft. Man får underhållning i ett par timmar enligt den vanliga ramen: en tydligt utpekad miljö (i det här fallet Göteborg), en grupp poliser i olika stadier av utmattning, utbärndhet och misogyni, ett mysterium som sträcker sig bakåt i tiden och ett par mord. Det var i alla fall ingen seriemördare den här gången...