Nattrodd

Vid klipphällen där hon och Alice hade badat fötterna på eftermiddagen låg en eka. En tjärad eka som trots månljuset var så kolsvart att den framträdde som en silhuett mot stenen och vattnet. Ingen satt i den. Det var dunsen när den slog emot klippan som hade väckt henne. Monika blinkade igen, riktigt knep ihop ögonen för att tvinga bort bilden från sin näthinna. När hon öppnade dem igen låg ekan fortfarande där, orörlig i den vindstilla natten. Ekan. Den fördömda ekan. Den har hittat mig. I över sjuttio år har de två vännerna känt varandra. I över femtio år har de varje sommar campat på samma ö. I över sextio år har de delat en mörk hemlighet, som mitt i skärgårdsidyllen plötsligt gör sig påmind och hotar att ta livet av dem båda.John Ajvide Lindqvist, född 1968, är en av Sveriges främsta skräckförfattare. Hösten 2014 släpptes novellen Speciella omständigheter på...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Britt-Marie Kullin

2020-09-02

Betyg

Betyg: 4 av 5.

Betyg

Helt okej 🤗🌹

sannareads

2019-02-23

Betyg

Monika och Alice har varit vänner nästintill hela sina liv. I över femtio år har de sommar campat på samma ställe och i flera decennium har de burit på en mörk hemlighet. Monika väcks mitt i natten av att en eka slår i land, plötsligt är dem inte ensamma på ön.

Novellen var både charmig och obehaglig. Det var praktiskt taget omöjligt att tycka illa om Alice och Monika i början av berättelsen...men i slutet blir känslorna lite mer blandade.

⭐️ ”Nattrodd” av John Ajvide Lindqvist får av mig 5/5 stjärnor! Jag rekommenderar den varmt till er som vill läsa något med skärgårdsidyll och humor.

❤️Du kan hitta min recension + en kreativ bild där boken är i fokus på min Instagram: @sannareads