Nattpatrullen

Lukjanenko, Sergej

| 2010

Flag from sv

75


"...en bok där man ständigt vill veta vad som händer härnäst. För den som fastnat i Patrullenuniversumet återstår nu bara att vänta på de följande tre böckerna" Elise Karlsson, Svenska Dagbladet De fyra »Patrullen«-böckerna är en säregen blandning av fantasy, vampyrberättelse och horror, och har sålt i miljontals exemplar i Tyskland, Storbritannien och USA. I författarens hemland Ryssland är det här kultboken nr 1, mer framgångsrik än både Sagan om ringen och Harry Potter. På Moskvas gator vandrar De andra - ett litet antal personer med övernaturliga krafter, försvurna åt Ljusets eller Mörkrets makter, som samexisterar i en bräcklig vapenvila sedan urminnes tider. Båda parterna håller ett öga på den andra sidans aktiviteter i staden. Anton, som tillhör nattpatrullen, vakar över Moskvas gator och försöker skydda vanligt folk från Mörkrets vampyrer. En natt möter han Svetlana, som bär...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anna Jensen

2016-12-08

Betyg

Spännande med mysfaktor!

Jessica Lindh

2014-04-11

Betyg

Den här var en helt underbar bok! Man kanske ska köpa hela bokserien på engelska nu då? xD

Mia Hansén

2012-03-13

Betyg

Stor besvikelse. Krystad, gubbtjurig. Bevisa för mig att jag har fel: http://joakimdesign.com/kreativituren/?p=174

Karin Söder

2012-01-02

Betyg

Är glad över att det kommer tre till ;-)!

Betyg

Jag skrev ned sidor där det finns stycken jag vill citera ur boken. Det är ett bra tecken! Jag ger en fyra (och överväger en femma, faktiskt) då romanen är mer än bara underhållande. Vanliga genreklichér överskrids, och handlingen för fram frågor av dignitet utanför romanens egen värld. Jag uppskattade verkligen nyanseringen av 'ljust mot mörkt'.

G

Giovanni Leoni

2011-07-19

Betyg

Högt tempo och intressanta partier med abstrakt filosoferande. Dock kunde det vara en högre närvaro av fatalism. Har kopierat hela konceptet med auror från Stephen Kings bok Insomnia som publicerades 4 år tidigare (1994). Inget negativt då detta element är mycket intressant ur livsåskådningsperspektiv.

Cicci Harström

2010-12-18

Betyg

Jag blev väldig lockad av att läsa boken när jag läste alla lovord som den fått runt om i världen. Eller vad sägs om: "Star Wars möter vampyrerna i Moskva. - New York Times" och "Enastående! En häpnadsväckande blandning av Dostojevskij och Dawn of the Dead! - New Statesman".
Såhär i efterhand så borde jag kanske tänkt på att jag inte är något större fan av verken Star Wars, Vampyrer eller Dawn of the Dead, möjligtvis då Dostojevski. :-)
Boken tog mig väldigt lång tid att läsa, inte för att jag tyckte att den var dålig egentligen utan snarare att detta inte riktigt är min typ av böcker som jag gillar att läsa. Men om man gillar mörka fantasyböcker med vampyrer m.m. så är det här garanterat en bok som tilltalar er.