Nattpatrullen

Lukjanenko, Sergej

| 2010

"...en bok dr man stndigt vill veta vad som hnder hrnst. Fr den som fastnat i Patrullenuniversumet terstr nu bara att vnta p de fljande tre bckerna" Elise Karlsson, Svenska Dagbladet De fyra Patrullen-bckerna r en sregen blandning av fantasy, vampyrberttelse och horror, och har slt i miljontals exemplar i Tyskland, Storbritannien och USA. I frfattarens hemland Ryssland r det hr kultboken nr 1, mer framgngsrik n bde Sagan om ringen och Harry Potter. P Moskvas gator vandrar De andra - ett litet antal personer med vernaturliga krafter, frsvurna t Ljusets eller Mrkrets makter, som samexisterar i en brcklig vapenvila sedan urminnes tider. Bda parterna hller ett ga p den andra sidans aktiviteter i staden. Anton, som tillhr nattpatrullen, vakar ver Moskvas gator och frsker skydda vanligt folk frn Mrkrets vampyrer. En natt mter han Svetlana, som br...

Anna Jensen

2016-12-08

Spnnande med mysfaktor!

Jessica Lindh

2014-04-11

Den hr var en helt underbar bok! Man kanske ska kpa hela bokserien p engelska nu d? xD

Mia Hansn

2012-03-13

Stor besvikelse. Krystad, gubbtjurig. Bevisa fr mig att jag har fel: http://joakimdesign.com/kreativituren/?p=174

Karin Sder

2012-01-02

r glad ver att det kommer tre till ;-)!

Jag skrev ned sidor dr det finns stycken jag vill citera ur boken. Det r ett bra tecken! Jag ger en fyra (och vervger en femma, faktiskt) d romanen r mer n bara underhllande. Vanliga genreklichr verskrids, och handlingen fr fram frgor av dignitet utanfr romanens egen vrld. Jag uppskattade verkligen nyanseringen av 'ljust mot mrkt'.

G

Giovanni Leoni

2011-07-19

Hgt tempo och intressanta partier med abstrakt filosoferande. Dock kunde det vara en hgre nrvaro av fatalism. Har kopierat hela konceptet med auror frn Stephen Kings bok Insomnia som publicerades 4 r tidigare (1994). Inget negativt d detta element r mycket intressant ur livsskdningsperspektiv.

C

Ciccis bokblogg

2010-12-18

Jag blev vldig lockad av att lsa boken nr jag lste alla lovord som den ftt runt om i vrlden. Eller vad sgs om: "Star Wars mter vampyrerna i Moskva. - New York Times" och "Enastende! En hpnadsvckande blandning av Dostojevskij och Dawn of the Dead! - New Statesman".
Shr i efterhand s borde jag kanske tnkt p att jag inte r ngot strre fan av verken Star Wars, Vampyrer eller Dawn of the Dead, mjligtvis d Dostojevski. :-)
Boken tog mig vldigt lng tid att lsa, inte fr att jag tyckte att den var dlig egentligen utan snarare att detta inte riktigt r min typ av bcker som jag gillar att lsa. Men om man gillar mrka fantasybcker med vampyrer m.m. s r det hr garanterat en bok som tilltalar er.