"Elles andetag r korta och snabba. Hon r tillbaka i mrkret. Lngsamt rr hon sig mellan trden. Det spelar ingen roll vilken vg hon vljer, hon kommer nd alltid fram till samma stlle. Lekplatsen i skogen. Och han finns dr ngonstans. Han vntar. Han kommer alltid att hitta henne." I ett skogsomrde i Disby ligger en vergiven gammal lekplats. Dr hnde ngot fasansfullt en gng fr mnga r sedan. Alla i det lilla samhllet knner till historien, men ingen pratar om den. Tess, Andr och Elle ses vid den gamla lekplatsen efter ett lngt sommarlov. Elle har ngot viktigt att bertta - men kvllen slutar i en fruktansvrd olycka. Tess frlorar sin bsta vn och Andr sin frsta flickvn. Tess och Andr tl inte varandra, men bda lskade Elle. Och snart inser de att det var ngot viktigt hon frskte bertta fr dem den dr kvllen. Bda tv brjar drmma mardrmmar. Om en ond pojke....
2022-05-30
Gustav (12 r);
Strykpojkan r mycket spnnande och hemsk.
Tess, Andr och Elle har haft sommarlov och ska ses vid en lekplats.
Tess och Andr tycker inte om varandra men bda tycker om Elle och Elle har ngot viktigt hon ska bertta. Elle berttar att det r ngot som inte r som det ska i Disby dr de bor. Nr Andr kommer springer Tess drifrn. Elle springer efter och det sker en olycka och Tess frlorar sin bsta vn och Andr sin frsta flickvn.
Det berttas en historia om Strykpojken. Alla har hrt den men inget vet om den r sann. Han var elak och slogs och sen dog han i en olycka. De tror han fortfarande spkar men ingen vet Tess och Andr brjar drmma konstiga och obehagliga saker. Andr trnar mycket fr att hlla tankar borta. Det gr rykten om att Elle hade en annan kille. Det r inget Andr visste om.
Tess volentrarbetar p ett lderdomshem och dr finns en kvinna som kan tyda drmmar. Hon blir viktig. Strykpojken vill du lsa p dagtid.
AC (mamma);
Detta r en riktig bladvndare och en vlskriven sdan. Man vill bara lsa vidare och frst vad som hnder och varfr. Bokens kapitel r uppdelade mellan Tess och Andr. Vi fr lra oss genom historien hur det visare sig hur mycket de faktiskt behver varandra. Vi fr knna samhllet och den ondska hemlighet som samhllet br p. Rekommenderar varmt denna bok och hller med Gustav om att man ska lsa boken nr det r ljust.