Nattfrost

Faldbakken, Knut

| 2009

Flag from sv

29


Ett äldre par hittas döda i sitt hem mannen är skjuten i huvudet och kvinnan har fallit ur sin rullstol och nerför en trappa. Först tror polisen att det rör sig om en familjetragedi men när det visar sig att de har dött med en veckas mellanrum inser de att en tredje person måste vara inblandad. Av deras vuxna barn syns inte ett spår.Det är kriminalkommissarie Jonfinn Valmanns sambo Anita Hegg som leder undersökningarna och till sin förvåning upptäcker hon att hennes partner har stått familjen nära i sin ungdom. Han är dock väldigt ovillig att berätta om denna relation och varför den tog slut.Valmann själv är involverad i utredningen av ett skelett som har påträffats i en skog och man försöker nu fastställa dess identitet. Under utredningen står det klart att fallen har ett samband men Valmann vägrar att erkänna detta. Snart ställer sig alla frågan: Vad är det som Valmann så desperat försöker...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Marita Ryen

2018-08-27

Betyg

Tog tid att läsa ut.

Betyg

Eftersom jag mest lyssnar på ljudböcker har jag missat Faldbakken, som bara finns i tryckt format (varför?). Nu gav jag mig dock i kast med denna, och har hittat en ny favoritförfattare! Spännande och välskrivet!

Anne-Lie Månsson

2009-10-14

Betyg

Jag tycker verkligen om att läsa Faldbakken, vilket fint språk han har. Poetisk och med fina naturbeskrivningar. Han beskriver också relationen mellan en kvinnlig och manlig polis på ett trovärdigt sätt. Jag är imponerad och vill läsa mer!