Nattfjäril

Det oförklarliga dödsfallet på Hotel del Coronado ?Det har sakta börjat skymma, den tunna linjen mellan hav och himmel suddas långsamt ut av det fallande mörkret. Hon vänder ryggen mot havet och går tillbaka upp mot hotellet. Hennes steg fördröjs av den tunga, blöta sanden. Hon sjunker längre och längre ned för varje steg hon tar. Framför henne flyter den vita byggnaden ut över stranden som en hägring.? Torsdagen den 24 november 1892 tar en ung, vacker kvinna in på Hotel del Coronado i Kalifornien. Hon uppträder märkligt, verkar mycket sjuk och frågar upprepade gånger efter sin bror som aldrig kommer. Fem dagar senare hittas hon död i en stentrappa utanför hotellet. Bredvid sig har hon en revolver. Coroner Henry Stetson rubricerar snabbt dödsfallet som självmord, men i arbetet med att säkerställa kvinnans identitet börjar frågetecknen hopa sig. Har den döda skrivit in sig...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Marcus Sohl

2012-04-13

Betyg

Helt ok deckare.

I

Inger Mårtenson

2011-12-07

Betyg

En bok om ett begånget mord i en svunnen tid på ett betraktande språk som inte förför...

Petra Hansson

2011-08-30

Betyg

Gillade språket och stämningen. Berättelsen var hemlighetsfull och jag ville snabbt komma till slutet för att få veta.

Samuel Karlsson

2011-04-02

Betyg

Mord, hämnd och åtrå driver handlingen i Nattfjäril det är lågmält och lite krypande utan några stora åthävor. Enkelt, rakt och träffsäkert språk. Jag gillar boken även om det kanske blir lite tjatigt med alla svullna kön. Vissa likheter med Erskin Caldwell som är en personlig favorit. En bra bok kort och gott.

Louise A

2011-02-19

Betyg

Mycket välskriven och tät, om en kvinnas resa mot sin död. Slutet blev dock helt annorlunda än jag var inställd på. 4,5 i betyg.

Pia W

2010-12-26

Betyg

Knapp, precis prosa med stämningar som griper tag. Mörk, tät och svår att släppa ifrån sig.

AnnSo J

2010-06-24

Betyg

Den här boken var inte alls i mitt tycke. Hade läst en hel del positiva recensioner om boken men tyckte bara den var konstig.