Nattens öga

Cilla Börjlind

| 2023

Den åttonde boken i serien om Olivia Rönning och Tom Stilton som sålt i över en miljon exemplar i Sverige!När Olivia Rönning och Lisa Hedqvist intervjuar ukrainska flyktingar för att dokumentera övergrepp längs flyktvägen får de två poliserna höra talas om ett internationellt nätverk som organiserar människohandel. Vem är det som ligger bakom det?Tom Stiltons partner Luna börjar misstänka att han haft del i ett spektakulärt dödsfall, men han tycks inte ha känt dåligt samvete för det. När polisen kommer för att förhöra honom ställs allt på sin spets. Kan hon alls älska en sådan man?En man störtar ner från ett tak i centrala Stockholm efter att ha jagats av två män. Mannen går inte att identifiera. Vem är han och vem jagade honom?Abbas, Toms och Olivias vän, får oväntat besök av sin mamma som han inte sett sedan han var barn ? ett omskakande möte. Varför har...

Monika W

2024-11-28

En serie som man nog måste säga hör till mina favoriter är den om Rönning och Stilton. Jag tyckte det var dags att bli i fas i den så jag tog med åttonde delen, Nattens öga, i min Finish That Series-utmaning i år. Det har nästan blivit lite av en tradition nu, att när jag läser ikapp en serie så släpps det ytterligare en del. Så även den här gången, men det dröjer till slutet av maj nästa år innan den nionde delen kommer.

Det har gått ungefär 1,5 år sedan jag läste förra boken och precis som vanligt så hade jag glömt detaljerna. Då är det guld värt när de förklarande och förtydligande tillbakablickarna är på exakt rätt nivå. Både vad gäller mängd och detalj.

Nattens öga är en av de bättre i serien, tycker jag. Den är spännande, men inte direkt oviss. Vilket ju inte är nödvändigt, om allt görs på rätt sätt. Som här. Den känns också mindre spretig än vad böckerna brukar vara, det finns inga egentliga sidohistorier. Förutom de sedvanliga privatlivstrådarna då, men även de är på en lagom nivå.

OBS! Detta är en kraftigt förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2024/11/bok-nattens-oga-av-cilla-borjlind-rolf.html

Helena Rasmusson

2024-04-17

Bra och spännande serie! Läs!!

Mats Sigfridsson

2023-10-27

Betyg 3,5

Ewa H

2023-07-23

Proffsigt, nästan lite mekaniskt. Till synes enkel språkbehandling, men den är ju effektiv. Och spänningen stiger allt eftersom. Men det är som om det aldrig riktigt griper tag. Läsvärd dock, med ett otäckt aktuellt tema.

Britt-Marie Kullin

2023-05-19

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Nattens öga, är den åttonde boken i serien om Olivia Rönning och Tom Stilton, av författarparet Cilla & Rolf Börjlind. Jag har läst alla dom sju tidigare, och tyckt om dom allihopa. Och jag tyckte även om den här boken, som liksom dom tidigare böckerna, var lättläst, aktuell, och spännande. Jag kan absolut rekommendera bokserien, och jag kommer att fortsätta att läsa eventuella kommande böcker. Jag lyssnade på boken, och den var bra inläst av Nina Zanjani.

Monica Bäckelin

2023-05-08

Spännande, välskriven och intressanta karaktärer. En bladvändare som jag sträckläste, betyg 4,5. Hopps på fortsättning, längtar till nästa.