Nattens dåd

Lehane, Dennis

| 2013

Flag from sv

107


Boston, 1926. Förbudstiden har skapat ett ändlöst nätverk av underjordiska destillerier, lönnkrogar, gangstrar och korrupta poliser. Joe Coughlin, en framstående polis yngste son, har för länge sedan vänt sin goda uppfostran ryggen. Han har avancerat från barndomens småstölder och gör nu karriär hos en av stadens maffiabossar. Joe njuter av ryktbarheten.Men livet på den mörka sidan har ett högt pris. I en tid då skrupellösa män med stor ambition, mycket pengar, illegal sprit och vapen slåss om kontrollen kan man inte lita på någon. Det oundvikliga slutet anas: en förtidig död. Joe och hans närmaste män tänker leva fullt ut fram till den dagen. Joe överlever sin fängelsetid och reser från jazzerans Boston via Tampas latinokvarter till Kubas heta gator.Nattens dåd är en magnifik, fristående fortsättning på Ett land i gryningen."Mästerlig episk spänning" Publishers weekly"Dennis...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2019-07-21

Betyg

En riktigt stark fortsättning på " ett land i gryningen" även m den inte når upp till riktigt sm standard.De är bra skrivet och en riktigt intressant berättelse som gör att jag "förstår " alla mafia filmer såsom Gudfadern. Det var nog en del av Amerika på den tiden.

Monika W

2017-08-02

Betyg

Det känns som mer eller mindre en evighet sedan jag läste den första delen i den här serien, men det visade sig vara knappt åtta år sedan. Ett land i gryningen är en rejäl tegelsten och ett mäktigt epos. Nattens dåd är betydligt tunnare, både vad gäller antal sidor och berättelse. Läs mer på min blogg

E

Ewa H

2016-04-16

Betyg

En fasansfull inblick i gangstervärlden i början av 1900-talets USA. Och den är säkert sann, Lehane har gissningsvis gjort research. Jag gillar verkligen hans språk och sätt att skriva och ska definitivt ge mig i kast med den tredje delen.

Jasmina <3

2015-03-30

Betyg

Helt okej men inte bland hennes bästa

M

Magnus Hägglund

2014-12-31

Betyg

Kommentera...

Rasmusmatte .

2014-01-18

Betyg

Spännande

Jan Banan

2013-07-09

Betyg

Lugn och skön gangsterberättelse som tuffar på i ett lagom tempo. Lite väl ytlig kanske, men Lehane bjuder sin vana trogen på ett högklassigt verk.

S

Sara Urger

2012-11-16

Betyg

Nej du, Dennis, det här var inte så bra. Jag skulle vilja ge betyget 2.5. Det jag kände fattades i berättelsen var den riktiga känslan för personerna. Jag hade svårt att bry mig om dem. I "The given day" var det ett helt annat driv i berättelsen, och personerna var mer mångfacetterade. Jag börjar också bli redigt trött på kvinnoporträtten i Lehanes böcker. De är antingen den räddande ängeln som förgyller livet för den trasige mannen eller den av olika anledningar fallna kvinnan som visserligen kan räddas av den manliga huvudpersonen, men som ändå är evigt skadade. Jag kan smälta det lättare i Lehanes deckare, men i t.ex "Live by night" märks det mer. Bättre lycka nästa gång.