Nattens barn

Lords, Traci

| 2004

Flag from sv

564


"Jag slog mig ner i skolmatsalen med dagens konstiga kötträtt och Jell-O på lunchbrickan. Jag försökte ignorera sportdårarna som hånskrattade bakom mig, när en av dem närmade sig med en porrtidning i handen. SMACK! Den landade på mitt bord. Omslaget pryddes av en ung flicka i veckad kjol som höll händerna över brösten. Jag satte maten i halsen. Hjälp! Det var ju jag själv... " Tolvåriga Nora Kuzma kom till södra Kalifornien med sin mamma och tre systrar på jakt efter ett stadgat liv. Men åratal av sexuella övergrepp och likgiltiga föräldrar drev henne ut på gatorna i Hollywood och raka vägen till en agentur för nakenmodeller. I kampen för att överleva antog hon namnet Traci Lords och vek ut sig i Penthouse. Vid femton års ålder var hon en världsberömd porrdrottning som drunknade i ett hav av sex, droger och lögner, tills FBI slog till mot hennes hem bara några dagar efter hennes artonde...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2016-06-26

Betyg

Nyttigt att läsa in sig på Lords livsöde även om det gör ont. Jag funderade mycket över hur många det finns som lever på att utnyttja andra människor, och som heller inte drar sig för att utnyttja barn. Härligt att historian vänder i alla fall - Lords är otroligt stark och beundransvärd.

Izabela Kosznik

2014-12-04

Betyg

Det är alltid inspirerande att läsa självbiografiska böcker där människor berättar hur de har lyckats vända sitt liv. Men det finns väldigt många böcker som liknar nattens Barn så Tracy Lords historia är inte tillräckligt annorlunda än många andra som jag har läst om .

Maria Blomkvist

2013-12-31

Betyg

Vilket tycka-synd-om, självglorifierande trams.

Lars Martinsson

2013-08-01

Betyg

Vilken sorglig smörja detta är. Inte på grund av människoödet som skildras - författaren lyckas inte väcka någon särskild sympati trots katalogen av gräsligheter - utan på grund av det helt andefattiga utförandet. Vad vill man läsa om när man vill läsa om Traci Lords? Jag försäkrar dig att du inte hittar det här. Fegt skräp från självbiografins absoluta källarplan. Undvik.

J

Jenny Jansson

2013-07-24

Betyg

Helt klart en läsvärd bok om en sann och hemsk uppväxt som porrstjärna, historien slutar iaf lyckligt!!

Emma Westberg

2012-09-13

Betyg

Saknar substans. Intressant i början, men övergår sen till att låta som en resumé för en jobbansökan.

H

Helena Karlsson

2012-03-22

Betyg

Alltid intressant att läsa om kända personer i förhoppning om att lära känna personen bakom tidningsrubrikerna. Helt ok "skvallerbok" men ingen som gjorde något bestående avtryck.

K

Klara Antonsson

2012-01-21

Betyg

KASS!!

L

Lars Andersson

2011-05-16

Betyg

Den här boken och huvudpersonen fastnade jag för och tyckte om.

Betyg

Nja... Den är okej men på gränsen till bra. Riktigt spännande på vissa ställen MEN inte inte tillräckligt. Jag tycker att denna liksom "att älska som en porrstjärna" blir för mycket. Det känns som att dessa porrstjärna desperat vill att man ska se dem som överlevare, så pass desperat att det blir snyftande och tjatigt på flera ställen. Ingen bok jag skulle rekommendera.

Helena Nilsson

2010-07-25

Betyg

Inte bra. Den här läste jag inte ut.

annika åberg

2010-06-20

Betyg

Intressant men hemsk bok om hur Traci Lords (porrdrottningen) "skapades" genom en otrygg uppväxt full av övergrepp

Betyg

En bok som jag tyckte var intressant. Fastnar ofta för denna typ av böcker. Varför någon gör saker som man själv aldrig kunnat tänka sig!!

Kristina Sund

2009-07-09

Betyg

Intressant beskrivning av porrindustrins baksida. Svag fyra.