Natten då Sigge föddes

Hallberg, Lin

| 2011

Simon och Eric tröttnar aldrig på att höra mammas historier om deras älskade shettisar, Sam och Sigge.Det här är den spännande berättelsen om ovädersnatten ute på heden när Sigge föddes. En lättläst bok i färg för alla killar och tjejer som har börjat läsa själva!Du kan läsa mer om Sam och Sigge i BUS-serien (Brobyungarnas shettisar), som handlar om ponnytjejen Elina och hennes kompisar. De håller till i det mysiga shettisstallet i Broby, som drivs av Ingela, världens bästa ridlärare! Här möter Elina Sigge, den sötaste lilla shetlandsponny hon någonsin har sett.Pressröster om andra böcker om Sigge:"Detta är en hästbok när det när som bäst." BTJ-häftet"Vilka underbara böcker!" Norrtelje Tidning

Braaaaaaaaaaaaaaa💓💓💓😆😆😆😆

2021-11-16

Det är en godnattsaga till små barn.

B

Balltorpsskolan 4A

2021-10-28

en häst föds. och mamma berättar om sam och sigge. dom drömmer om att vara riddare på sam och sigge.

2021-10-28

Bra

den var bra

Den var helt okej

B

Balltorpsskolan 4A

2021-10-11

den var rolig och lite tröttande

Sigge:D

rolig,gulig,spännande

rolig,gulig,spännande

Bra!

Jag gav den fem stjärnor för att den handlar om hästar och för att den är lagom spännande.

ganska bra bok får 3 poäng

Bra om man gillar hästar som jag.

den är bra för folk som gillar hästar.

2021-09-20

Bra men inte så spännande.

I Natten då Sigge föddes av Lin Hallberg med illustrationer av Margareta Nordqvist får vi veta hur det gick till när shettisen Sigge föddes. Sigge tillhör en familj som har två pojkar som heter Eric och Simon, de har även en till shettis som heter Sam. Familjen bor i Sverige men har tidigare bott i England. Pojkarna älskar att höra mamma berätta historier om Sam och Sigge, ikväll ville Simon höra om när Sigge föddes. Mamma berättar om hur det såg ut i England där de bodde och där Sigge är född. Hon berättar att det var en regnig och stormig natt på heden där hästarnas hage var. Ägarna Ann och David gav sig ut i gryningen för att se hur hästarna hade klarat nattens storm. Inget var sig likt på heden och hästarna var försvunna, till slut hittades de uppskrämda och oroliga. Det var bara Samira som stod lugnt och stilla med svansen mot vinden, bakom henne tittade ett litet svart huvud fram... En fin och spännande bok tycker min sjuårige son och jag. Vi har tidigare lyssnat på ljudboken om Sam och Sigge och nu var det roligt att läsa om när Sigge var föl. Boken är rikligt illustrerad med mysiga bilder på engelsk landsbygd och fina hästar. Boken är utgiven av Bonnier Carlsen (2011) och är en lite MER att LÄSA-bok som är perfekt för de som har kommit igång att läsa, den passar även fint som högläsningsbok. Det finns flera böcker om Sigge samt om Sam och Sigge. Vi kommer garanterat att läsa fler böcker om Sigge (och Sam)! 🐎

Lotta Berling

2012-11-27

Lite rörigt berättad i ramberättelsen om nattningen av bröderna Eric och Simon, men själva berättelsen om när fölet föds i stormen är spännande och informativ - man lär sig lite om hästar.

Emilia Funkquist

2012-05-14