Ljudbok

Nästan död man

Edwardson, Åke

| 2007

Flag from sv

243


Åke Edwardson är tillbaka med en ny roman om Erik Winter, den näst sista av tio. En berättelse om fem män, som alla på olika sätt står inför döden. Och som kommer att förenas av döden. Nästan död man. Det närmar sig slutet ... En gangster får sin nya bil rejält skadad av en smitare. Han ser det nu som sin livsuppgift att spåra upp smitaren. Men egentligen har han inte tid med det här – en tung grej är på gång. En författare hyr ett hus på en stilla återvändsgata för att få ro att komma igång med sin nya bok, efter en uppslitande skilsmässa. Men några dagar efter inflyttandet störs friden av grannen, som spelar fruktansvärt hög musik. Vår författare bestämmer sig för att prata med grannen. Det är något han kommer att få ångra. En frireligiös politiker, med fru och tre barn, försöker leva som han lär, men det är mycket svårt leva upp till allt under Gud. Han tillbringar dagarna som...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2019-01-07

Betyg

Edwardsson är en helt fantastisk berättare. Hans språk, hans karaktärer och dialoger är så intressanta och levande. Det blir så poetiskt att böckerna borde ha en egen genre. Att säga att de är deckare räcker inte till, inte heller spänningsromaner. Kanske något i stil med poetic crime. Hur som helst dras jag med och njuter av hela resan. Ibland är det riktigt roligt och ibland är det även otroligt sorgligt. Många frågor lämnas utan svar. Lite som livet i stort. Och jag älskar det. Ser fram emot nästa bok i serien då det finns framför allt två saker jag hoppas få svar på.

E

Ellinor Karlberg

2014-05-21

Betyg

Trevande start men gillar den nu efteråt. Efter halva boken ville jag bara tokläsa till slutet. Finurligt på sina ställen

M

Mats Sigfridsson

2013-11-26

Betyg

Det hjälper inte att Torsten Wahlund läser mycket bra. Boken är helt enkelt för dålig. Jag kände när jag lyssnade att jag retade mig på den torftiga dialogen. Frasen han/hon svarde inte upprepas minst 5-600 gånger. Åke Edwardsons snurrande med ord blir för mig bara jobbigt. Nä rörigt flummigt och tråkigt.

Maria Johnson

2012-01-08

Betyg

En bok som håller hela vägen. Mästerligt inläst av Thorsten Wahlund

Betyg

Efter en trög start, där det var svårt att hålla reda på alla personer, var jag fast. Spänningen stiger, den ena pusselbiten efter den andra läggs, och resultatet blir en riktigt bra svensk deckare. Och att miljön är Göteborg gör ju inte boken sämre!