Narrens uppdrag

Hobb, Robin

| 2003

Flag from sv

216


Sonen, huvudfiguren i trilogin om Fjärrskådarna, har slagit sig ned i en liten stuga bortom världens larm och yra. Här vill han med sin trogna varg och någon god vän återfinna sitt inre lugn efter tidigare dramatiska händelser. Men ödet vill annorlunda. Hans gamle läromästare Shade dyker upp för att locka honom tillbaka till hovet för att bli lärare åt den unge prins Trofast. Sedan dyker Narren upp. Men det är en förändrad narr jämfört med den Sonen tidigare känt. En ståtlig ung människa i gyllene färger. Också hans ärende är att få Sonen att återvända till hovet. Då kommer bud att prins Trofast kidnappats. Han har rövats bort av klokskapsmänniskorna, de människor som har mental kontakt med djuren. Dessa har tröttnat på att gömma sig i skräck för de vanliga och gör uppror för att själva gripa makten. Trofasts bortrövande är ett medel i den kampen. Sonen och Narren får i uppdrag att finna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Izabela Horn

2012-03-04

Betyg

Robins Hobb böcker som hänger ihop nästan alla, är de bästa fantasy böcker som har skrivits. Det är mästerverk , storslaget äventyr som man inte vill ska ta slut.

J

Jonna Stenlund

2011-10-12

Betyg

Jag blev ledsen efter att ha läst om trologin om fjärrskådarna, och sedan överlycklig när jag upptäckte att det finns tre böcker till. Denna bok hade dock blivit väldigt mycket bättre om inte början varit så seg!

Nenne No

2010-06-22

Betyg

Det är först i slutet den lyfter sig till samma höjder som Fjärrskådartrilogin. Men det är bra.

A Bookaholic Swede

2010-01-28

Betyg

Med trilogin "The Tawny Man" fortsätter Robin Hobb att imponera. Fitz och the Fool är tillbaka och det är dags att rädda världen igen!