Narr på nocken

Trenter, Stieg

| 1988

Flag from sv

52


Det hände vid Hamngatan i ett gammalt hus med långa korridorer och två ingångar. Det var en kväll i maj och skymningen hade fallit. De aktningsvärda damer som bytte ord i översta farstun fick sitt livs chock! Ur skuggorna lösgjorde sig en figur i vit kostym och svart mask - en narr som raskt försvann över taknocken högt över Kungsträdgårdens nöjen.Narren var huvudperson i ett drama som rymde både mord och första klassens bedrägeri. Åtminstone tedde det sig så för Harry Friberg och Vesper Johnson när de började sin händelserika upprullning av kriminalgåtan. Den dramatiska finalen på Solvalla ger svaret på gåtan och kastar också blixtljus över andra frågor: vad hände med Flying Boy i Neapel? Talade mytomanen Halkan sanning? Vem uppvaktade den sköne Elisabeth Nord?Stieg Trenter återkommer med en av sina allra bästa detektivromaner. En rolig rättfram berättelse, huvudsakligen förlagd...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Annika Sjöström

2017-02-06

Betyg

Torsten Wahlund är som alltid bra. En riktigt klurig historia och jag inser att det har hänt väldigt mycket på teknikfronten på 60 år :)

eva arkelid

2011-08-20

Betyg

trevliga deckare och bra stockholmsböcker

Peter F

2011-06-20

Betyg

Mitt exemplar av den här boken är från Edshults studiebibliotek. Den är inköpt året den gavs ut; 1956. Omslaget är gjort av Per Beckman.
Boken rör sig i travsportsvärlden.