Nära döden : om dödsstraffet, Texas, USA - och om oss

USA är inte bara varldens rikaste och mäktigaste land, det är också världens ledande fängelsenation. Nog angår det oss att man möter sociala problem och vapenhandel med vedergällning och avrättningar. Lars Åke Augustsson har sedan flera år brevväxlat med och besökt tre personer som är dömda till döden i Texas. Han har lärt känna deras barn, föräldrar, syskon, som lever i straffets skugga.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anki Vincent

2013-08-02

Betyg

Svag 3:a, intressant men inte så spännande, vissa episoder får jag läsa om för jag kommer inte ihåg vad jag läst. Mkt om miljöerna när författaren åker omkring i USA

Betyg

Nära döden tar rekord i att vara dryg! Hela tiden maler Lars Åke på om hur fel dödstraff är och han sätter hela tiden sig in i mördarnas situation och verka helt har glömt bort offren vars liv tagit slut. Man märker tydligt att Lars Åke är emot dödstraff och målar hela tiden ut fångarna som offer. Jag som är för dödstraff tycker att boken är ett enda långt argument och att författaren helt struntat i att vinkla det från alla sidor. Mycket tråkig och invecklat skriven.

Bengt Månsson

2010-02-21

Betyg

En nyttig och skrämmande bok. Direkt absurt känns det att läsa den f d bödelns berättelse om hur en avrättning förbereds. Men han är alltså före detta - han fick nog.