När tiden är inne

Parsons, Julie

| 2001

Flag from sv

97


Rachel Beckett, framgångsrik arkitekt. Av en irländsk lekmannajury befunnen skyldig till mord på sin äkta man. Dömd till livstidsstraff. Intagen i fängelse, en brutal miljö olik varje annan hon dittills mött. Men är det verkligen Rachel som begått brottet? Finns det ytterligare någon inblandad? Frågetecknen hopar sig. Efter tolv års inlåsning släpps hon ändå villkorligt ut, försedd med övervakare och strikta förhållningsregler. Tonårsdottern som placerats i fosterhem vägrar att träffa henne. Att åter möta verkligheten utanför murarna blir svårt. Men Rachel har en plan för att skipa rättvisa. Spänningen byggs gradvis upp. Snart är det dags.Julie Parsons är född i Nya Zeeland, men har bott större delen av sitt vuxna liv i Irland. Hennes debutroman Mary, Mary väckte stor internationell uppmärksamhet. Hennes andra bok, Friargåvan,är minst lika välskriven och spännande. Nu är det dags igen.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2017-10-13

Betyg

Ganska spännande och mycket välskriven thriller. Betydligt bättre än Timglaset som jag inte alls tyckte om av henne. Jag tycker dock boken är lite i längsta laget, den hade lätt kunnat kortats ner rejält, man behöver inte ha mängder av detaljerade tillbakablickar och minnesfragment hela tiden när man bara vill att berättelsen ska gå framåt. Jag tycker dessutom att den var lite väl förnedrande skriven för att tilltala mig. Men Julie Parsons är absolut en skicklig författare, boken är engagerande och på det stora hela gillade jag karaktärerna. Dessutom jättebra uppläst av Anna Godenius som är min absoluta favorit när det gäller uppläsare till ljudböcker. Eller som det i det här fallet var- en gammal kassettbok som jag lyssnade på.
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!

M

Mats Sigfridsson

2015-07-22

Betyg

Berättelsen fångade inte mitt intresse. Röriga karaktärsbeskrivningar och en ganska rörig historia. Inget som fastnar i mitt minne! Svag 2:a

Helena Nilsson

2010-07-25

Betyg

Helt OK.

Annika Bengtsson

2009-08-02

Betyg

Jag uppskattar alldeles speciellt att Julie Parsons skrev en uppföljare tio år efter Mary Mary. På svenska I det förflutnas grepp.