Nr djvulen hller ljuset

Fossum, Karin

| 2000

Flag from sv

653


En oroväckande och djävulskt spännande berättelse!     När djävulen håller ljuset ser ingen klart, och när han gör det för den 60-åriga Irma som lever ensam och isolerad blir hennes sinne förmörkat. Och när djävulen håller ljuset kan en ung man ramla nerför en källartrappa och så småningom dö där nere.     I en raffinerat uppbyggd roman med en ständigt ökande psykologisk spänning berättar Karin Fossum om Irma, om två unga män som driver omkring och begår småbrott och om en ung man som i fyllan och villan skjuter sin flickvän. Poliskommissarie Konrad Sejer får ett förbryllande fall att ta hand om som han så småningom löser på sitt lugna, kloka sätt, assisterad...

Visa mer

Skapa konto fr att stta betyg och recensera bcker

Recensioner

Betyg

S otroligt obehaglig att jag fick lsa den i korta stycken. Kan frst de som gillar den fr den r vlskriven men jag mdde bara dligt av den s pga det fr den en 3a.

Betyg

S otroligt obehaglig att jag fick lsa den i korta stycken. Kan frst de som gillar den fr den r vlskriven men jag mdde bara dligt av den s pga det fr den en 3a.

Blommiga Barbro

2019-02-06

Betyg

Jag var nra p att frst ge upp d jag upplevde den som extremt seg och ganska ointressant i brjan, men efter halva boken vnder den och blir vldigt hndelserik och spnnande. Den dr psykologiska spnningen som jag tycker s mycket om. Karaktrerna knns trovrdiga och jag kan inte lta bli att knna sympati, ven fr de "dliga" karaktrerna i boken, Irma, Andreas och Zipp. P slutet kunde jag inte annat n att strcklsa fr att f reda p hur alltsamman skulle sluta. Utav de Konrad Sejer-deckare jag lst av Karin Fossum s r det hr absolut en av de allra bsta. Den bsta enligt mig efter Evas ga.
Slutbetyg, en stark 4:a! Kan varmt rekommenderas!

E

Ellinor Karlberg

2016-01-27

Betyg

Lite seg i brjan men sen var jag bara tvungen att lsa ut fr att se hur det gr. Spnnande

Maritha .

2013-07-21

Betyg

Lite annorlunda uppbyggd n de flesta deckare, trevligt som omvxling. Gillar hennes sprk i den hr boken.

Betyg

Fantastisk, annorlunda och briljant! Strcklste p tv sketna vardagar. Rekommenderas varmt!!!