Napoleon

Lindqvist, Herman

| 2004

Flag from sv

232


En biografi Vad rörde sig egentligen under Napoleons hatt? Herman Lindqvist berättar inspirerat den sagolika historien om den lille korsikanske invandraren som blev alla fransmäns kejsare och Europas mäktigaste härskare sedan Romartiden. Inte sedan Romartiden hade någon styrt över ett så stort rike eller kommenderat så väldiga arméer som Napoleon Bonaparte. Han drömde om ett Europa med en valuta, en lag och en huvudstad: Paris. Hans dröm kostade miljoner människor livet. Hans krig, hans reformer och beslut har påverkat folken i Europa, Sydamerika och USA ända fram till våra dagar. Ändå var det inte Frankrike som var hans ungdoms dröm, det var Korsika. Napoleon kunde inte ett ord franska då han kom till Frankrike, han förblev korsikan hela sitt liv och som en korsikansk klanhövding delade han ut kungariken och furstendömen till sina sju syskon. Bland hans främsta...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Carola Abrahamsson

2011-02-01

Betyg

Väldigt seg i början men blev bättre ju längre man kom i boken. Lite jobbigt med alla krigsförflyttningar fram o tillbaka, men annars intressant läsning.

Hanna Seven

2010-03-24

Betyg

Denna bok innehåller allt en människa någonsin kan söka i en bok. Historia är helt plötsligt fantastiskt spännande. Har ni aldrig läst Herman Lindqvist säger jag bara. GÖR DET!