Något av bestående karaktär

Holmqvist, Ninni

| 1999

Flag from sv

13


Vem är hon egentligen? Kvinnan i lägenheten högst upp? Hon är mån om att vara till lags men lyckas ändå rucka andras banor. I hennes liv vandrar människor in och ut som det passar dem. "Något av bestående karaktär" skildrar en kvinna och de människor som utan att förstå det själva använder henne för sina egna behov. Ninni Holmqvist har skrivit en bok om ensamhetens dilemma, om att vara ingens närmaste anhörig, men ständigt invaderad av andra. Ninni Holmqvist debuterade 1995 med novellsamlingen "Kosym", som snart hamnade på första plats på De femtons kritikerlista. "Kostym" var en av 1995 års mest uppmärksammade och kritikerrosade debuter. Ninni Holmqvist är född 1958 och bosatt i Skåne. Våren 1998 avslutade hon utbildningen Litterär gestaltning i Göteborg.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maria Anejung

2011-03-04

Betyg

Jag hade högre förväntningar efter att ha läst novellen Kostym och Enhet, jag slukade den i ett nafs. Det var finurligt och bra, men inte lika slående som förra gången.

Lotta Berling

2010-04-20

Betyg

Jag älskar Ninni Holmqvists sätt att skriva, det distanserade betraktandet. Det är roligt ...och sorgligt. Och snyggt! Titeln är också helt fantastisk. Hennes böcker läser jag om och om igen, för språkets skull.